Сплит: Студент из СА брутално претучен на станици

Студент из Сарајева брутално је претучен данас на аутобуској станици у Сплиту. Крвав се једва кретао улицом док није наишао на Сплићанина у Пољичкој цести и једва затражиио помоћ.

Регион 28.11.2019 | 19:48
Сплит: Студент из СА брутално претучен на станици
Како је Сплићанин рекао за Слободну Далмацију, момак је имао потпуно крваво лице и главу, прст му је био сломљен, а оба ока натечена и скоро затворена. На тјемену је имао велику рану из које је ишла крв.

"Само ми је, босанским нагласком, казао: 'Зовите хитну'", рекао Сплићанин, упосленик једне од телекомуникацијских фирми који се нешто прије 13 сати затекао на цести и угледао застрашујући призор.

Сарајлија је био у потпуном шоку, а он га је питао може ли ходати те су кренули према Хитном пријему у болницу на Крижине. Рекао му је како је му је група младића пришла на аутобуској станици и питала га је ли навијач те су га онда почели ударати.

"Не знам је ли им што одговорио и зашто су га почели тући, нисам га то стигао питати. Али увјерен сам да су га, осим ногама и шакама, тукли с нечим, ону резну рану на тјемену задало је неко средство. Успио ми је рећи да је из Сарајева и да је добио стипендију да ову годину може студирати на стројарству (сплитском Факултету електротехнике стројарства и бродоградње - опа. а.). Нисам га даље ништа питао јер је почео говорити да му је слабо, једва је ходао", рекао је Сплићанин.

Оставио га је у хитној помоћи на Крижини гдје су га преузели техничари и пребацили у другу установу. Из сплитске полиције потврђено је да су око 13:40 из сплитске болнице на Фирулама добили дојаву да је млађи мушкарац на Хитном хируршком пријему затражио љекарску помоћ.

"Изјавио је љекарима да је физички нападнут у Пољичкој улици, а тежина повреда још није позната, налази се на љекарској обради. Ми ћемо подузет све радње и криминалистичко истраживање како би утврдили све околности догађаја", казала је Антонела Лолић, гласноговорница сплитске полиције за Слободну Далмацију.

(Клиx)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Црни

29.11.2019 08:03

Ста би од оног романтицног гостољубивог Сплита. *ебали су вам херцеговци и забрдјани све по списку.

ОДГОВОРИТЕ