Тузла: Ухапшени због силовања мушкарца

Припадници Сектора криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Посавског кантона у уторак навече у Оџаку су ухапсили тројицу мушкараца због сумње да су силовали мушкарца са подручја Тузле.

Босна и Херцеговина 28.11.2019 | 18:00
Тузла: Ухапшени због силовања мушкарца
"Наши инспектори су поступили према писменој наредби Кантоналног тужилаштва Оџак и у том су граду у Бродској улици извршили претрес обитељске куће и помоћних просторија те пратећих објеката које користи 56-годишњи мушкарац Н. Б., чији пуни идентитет ради истраге не можемо открити.

Претрес смо извршили око подне, а власника некретнина смо ухапсили око 15.30 сати. Послије њега, око 17 сати, ухапсили смо 59-годишњака из Новог Села код Оџака, који такођер користи те просторије, а приведен је и 48-годишњи мушкарац из Оџака", кажу извори из полиције, преноси портал "Аваз.ба".

Сва тројица се сумњиче да су извршили кривично дјело силовања над мушкрацем са подручја Тузланског кантона. У МУП-у за поменути портал нису могли да говоре о детаљима овог случаја, с обзиром на то да је у току криминалистичка обрада у оџачкој Полицијској управи.

"Постоје основе сумње да су тројица мушкараца извршила кривично дјело силовања на нарочито окрутан или понижавајући начин. Истражујемо је ли према истој жртви учињено више сполних одношаја или с њим изједначених сполних радњи од више извршилаца, како је то законодавац навео у кривичном дјелу силовања, за које их сумњичимо.

Нажалост, овог тренутка не можемо открити више детаља о овом хапшењу јер се истрага води под надлежношћу правосудних тијела Посавског кантона", каже неименовани извор поменутог портала.

Према званичним информацијама, за ово кривично дјело  предвиђена је затворска казна у трајању од три до петнаест година.

Жртва је старости између 50 и 60 година, а случај силовања је пријавила његова супруга прије неколико дана.

(Аваз)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Сале

28.11.2019 17:20

Бозе, куда иде ово друство???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајина

28.11.2019 21:28

У закон, поред затворске казне, треба увести и кастрирање!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зликовци

29.11.2019 06:00

Њих треба СИПА премјестити у притвор Суда БиХ да провјери њихову ратну прошлост.

ОДГОВОРИТЕ