"Неће у моје име одлуке нико доносити"

Вучић поручио да притисци на Србију и оптужбе које долазе са различитих страна говоре о исправности и снази српске политике самосталности и независности.

Србија 28.11.2019 | 12:34
"Неће у моје име одлуке нико доносити"
Упитан како коментарише извештај Пентагона и упозорење због сарадње са Русијом и то у тренутку кад је, са других страна, критикован за погоршање односа са Русијом, председник Србије је истакао да ће одлуке о Србији наставити да доносе грађјани Србије, без обзира на разне притиске.

"Ти притисци и оптужбе из целог света - из Америке да смо блиски с Русима, а неки у земљи говоре како смо против Руса...Ја мислим да то довољно говори о исправности и снази српске политике", рекао је Вучић и додао да је та снага у нашој самосталности и независности, у томе да сами доносимо одлуке.

"Неће у моје име доносити одлуке нико ни у Вашингтону, ни у Бриселу, ни у Москви, ни било где друго", рекао је Вучић у Крагујевцу.

Он је рекао да одлуке о политици Србије доносе градјани Србије и да то каже "с миром", иако многи људи не знају како је тешко очувати независности и суочавати се са притисцима.

"Видео сам сијасет текстова како треба Вучићу запретити... Ви претите, а ми ћемо да градимо и радимо", рекао је Вучић.

Додао је и да ће Србија наставити да сарађује са светом, додајући да ће ускоро са "америчким пријатељима" бити потписани важни уговори за изградњу коридора недалеко од Крагујевца, те да иде у Сочи на састанак са Владимиром Путином.

Сви ти текстови и сви притисци који се појављују, резолуције и декларације, говоре све што ја саопштавам сваког дана, а то говори о другачијој позицији Србије, важности Србије, снажнијој позицији, али и њеној независноти и самосталној политици", рекао је Вучић.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Неђо.28.11.2019

28.11.2019 12:07

Свака част преседниче,такоје и народ те зато подржава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ок

28.11.2019 19:04

Свака цаст господине Вуцицу.

ОДГОВОРИТЕ