Црно-бели спремни за меч сезоне!

Црно-бели стигли у Хаг, одрадили последњи тренинг пред утакмицу и решени да победом сачувају шансе да остану у Европи све до фебруара наредне године.

Фудбал 28.11.2019 | 08:09
Црно-бели спремни за меч сезоне!
Изнајмљени чартер компаније „Аир Малта“ на линији Београд – Ротердам / Хаг (официјелно име овог холандског аеродрома „покрива“ имена оба града) је јуче преподне истина каснио сат времена у поласку (полетело се са аеродрома „Никола Тесла“ око 11 часова, уместо у 10 како је планирано), али то нимало није пореметило добро расположење експедиције Партизана пред утакмицу претпоследњег (5.) кола групне фазе Лиге Европе. Пријатан двочасовни лет, веома љубазно особље у авиону и сигурно слетање на холандско тло одржали су изузетно добру атмосферу у играчком погону Партизана и његовом стручном штабу. Уз екипу ће бити и скоро комплетна управа клуба, петнаестак клупских административаца, исто толико представника српских медија, као и тридесетак спонзора односно гостију клуба који су данас такође нашли своје место у авиону „Аир малта“. Наравно, најбучнија подршка тиму се ипак очекује од више стотина навијача Партизана чији се долазак у Хаг очекује у току сутрашњег дана, а ту мислимо како на наше навијаче из Србије, тако и на оне из дијаспоре.

У Хагу је црно-беле сачекала киша „досадњакуша“, али је она током поподнева престала да пада, а за температуру би се могло рећи да је она чак веома пријатна за ово доба године (13 степени Целзијуса). Сличне временске прилике се очекују и у сутрашњи четвртак.

Након пар сати одмора, око 18х је уследио полазак из хотела на стадион „Царс Јеанс“ (који је иначе лоциран на половини пута између аеродорма и хотела, реч је о дистанци од око 10 километара), где је најпре уследила конференција за представнике холандских и српских медија на којој су говорили шеф струке Саво Милошевић и наш репрезентативни дефанзивац Немања Милетић. Њихова излагања можете испратити у посебној вести на нашем сајту, а сад неки општи утисци о самој локацији (о стадиону и терену), као и импресије са тренинга:

Стадион је фино „спакован“ у капацитет од око 15.000 људи, али не треба очекивати да ће он сутра бити испуњен до последњег места. Ипак је и АЗ Алкмар овде гост, колико год 70 км удаљености између Алкмара и Хага и нису нека дистанца. Очекује се сутра око 10.000 људи на стадиону, а међу њима, је процена, близу 1.000 навијача Партизана. Цео амбијент на стадиону изузетно подсећа на стадион у словачкој Жилини, на којем је Партизан играо у лето 2009. године (плеј оф аза Лигу Европе). Што се терена тиче, у питању је вештачка трава, а терен на први поглед делује добар и раван, мада бисмо рекли да је подлога прилично тврда.


Једночасовни тренинг је био потпуно уобичајен за овакве ситуације. Никада се на гостујућем стадиону у Европи, дан пре утакмице, не раде тренинзи на којима провлађује тактичко-техничка припрема за утакмицу. Тај посао је одрађен у Партизановом спортском центру у Земуну – јуче и прекјуче. Вечерас су се Партизанови играчи једноставно разгибавали и привикавали на услове, на терен и кретање лопте по њему. После почетног загревања, прешло се на игру на „скраћеном терену“, а потом на комбинаторику, на одигравање краћих и дужих пасова, а петнаестак минута су се упућивали и центаршутеви као и шутеви на гол. Током тренинга (од 19 до 20 часова) се температура прилично и брзо спустила у односу на поподне, заиста је изненада захладнело и врло је могуће да ће то и сутра бити случај у време одигравања утакмице . Ваља се и на такве ствари припремити и очекивати их…

(Курир спорт / Партизан.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар