Црвена звезда поражена са 6:0 од Бајерна

Фудбалери Црвене звезде су доживели тежак пораз у петом колу Групе Б Лиге шампиона од минхенског Бајерна резултатом 6:0.

Фудбал 26.11.2019 | 23:03
Црвена звезда поражена са 6:0 од Бајерна
Изабраници тренера Владана Милојевића су били потпуно инфериорни током целог меча, осим уводних минута у првом и другом полувремену када су покушавали високим пресингом да дођу до шансе да угрозе голмана Мануела Нојера.

Утакмицу је обележио пољски репрезентативац Роберт Левандовски, који је постигао четири гола за 14 минута у другом полувремену, један погодак му је поништен у првом делу меча, а пропустио је и велику прилику када се нашао "1 на 1" са чуваром мреже Звезде Миланом Борјаном.

Управо је канадски репрезентативац био заслужан што је Бајерн на полувремену имао предност од само 1:0, пошто је уписао чак пет одбрана и спречио да се катастрофа догоди већ у првих двадесетак минута.

Ипак, Борјан није могао никако да реагује у 14. минуту када је Бајерну предност донео Леон Горецка, фантастичним ударцем главом после центаршута Фелипеа Кутиња.

Везни фудбалер се нашао између двојице централних дефанзиваца Звезде Милоша Дегенека и Немање Милуновића, који су стајали као укопани и нису ни покушали да спрече ударац противничког играча.

Тандем штопера Звезде се налазио на великим мукама, најпре је Милуновић добио жути картон већ у шестом минуту, да би свега минут касније Дегенеку лопта прошла испод ноге и стигла у посед Левандовског који није искористио шансу да се упише у стрелце.

До 20. минута је Бајерн упутио чак десет удараца у гол Звезде, која је у својим статистичким колонама имала уписане само прекршаје, жуте картоне и одбране Борјана.

Тек у 27. минуту су дефанзивци Звезде успели први пут да зауставе Левандовског, коме је у 40. поништен погодак пошто је претходно Корентан Толисо играо руком.

На полувремену је однос у поседу лопте био 72:28, а Звезда није имала ниједан шут ка голу Мануела Нојера.

И друго полувреме су фудбалери Звезде добро отворили, али је свака нада да ће се догодити чудо нестала у 52. минуту, када је судија Бјорн Кујперс доделио једнаестерац Бајерну.

Дегенек је клизећим стартом покушао да спречи налет Левандовског, али га је лопта погодила у руку којом је покушао да се ослони, што је Пољак искористио и започео своју серију.

Између два гола нападача Бајерна забележен је и шут Алексе Вукановића, да би потом Левандовски био прецизан у 60, 64. и 67. минуту. До краја меча је Звезда имала прилику преко Мирка Иванића, у 87. минуту је захваљујући њему уписан и први ударац у гол противника, али је тачку на меч ставио Толисо, голом у 89. минуту.

Вреди још једном истаћи да је Борјан одиграо сјајну утакмицу, упркос примљених шест голова, пошто је уписао чак десет одбрана.

(Б92)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Јаффа

27.11.2019 06:19

Срамота! Управа и тренер сад да дају оставке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

питање

27.11.2019 08:41

Дали је срамота изгубит од Бајерна? Ја казем није.Они су гигант бре па сам Левандовски има лове као цела Звезда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

27.11.2019 09:38

Мало је реци да је Звезда поразена , Звезда је понизена , самљевена , осрамоцена и доказала да апсолутно није заслузила да се такмици у лиги сампиона . Реално Звезда је , према приказаној игри у лиги сампиона , да припада некој петој класи екипа Европе . Да тренер и руководство имају имало морала одмах би поднијели оставке , јер су све иоле мало квалитетније играце продали , а довели тоталне антифудбалере , поготово странце , не зна се који је лосији од кога , зали бозе пара које им се исплацују .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дие бесте

27.11.2019 11:43

Зна се ција медицина је најбоља на свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будимо

30.11.2019 06:50

реални !!! Колико је Бајерн улозио у играце, а колико ЗВЕЗДА ??? Е сад да мало размислимо, ЗВЕЗДА да је тај исти новац од Бајерна улозила који би био резултат ???? Јос са насом публиком, 12:0 !!! Велика је разлика. Бајерн има лову да бира играце. ЗВЕЗДА купује повољне играце.

ОДГОВОРИТЕ