Сутра нема наставе на подручју Херцеговине

Министарство просвјете и културе Републике Српске одлучило је да извођење наставе буде превентивно обустављено сутра у основним и средњим школама, као и рад предшколских установа на подручју Херцеговине због подрхтавања тла на овом простору.

Република Српска 26.11.2019 | 19:52
Сутра нема наставе на подручју Херцеговине
Настава се неће изводити на подручју општина Невесиње, Љубиње, Берковићи, Гацко, Билећа, нити у граду Требињу, саопштено је из Министарства просвјете и културе.

"Оваква одлука донесена је из превентивних разлога, у најбољем интересу дјеце, а настава ће бити касније надокнађена", истиче се у саопштењу.

Министарство просвјете и културе Републике Српске позива руководство образовних установа на подручју Херцеговине да прате инструкције надлежних стручних служби водећи рачуна да на првом мјесту буде безбједност ученика.

Земљотрес 5,5 степени Рихтерове скале са епицентром у југозападном дијелу општине Невесиње регистрован је јутрос у 10.19 часова, а осјетио се и у осталим општинама источне Херцеговине, речено је раније Срни у Републичком хидрометеоролошком заводу.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар