"Без визије у ком правцу ће Савјет министара ићи"

Члан Комисије за припрему избора Савјета министара БиХ Бранислав Бореновић је након сједнице Комисије на којој је дата препорука за потврђивање именовања Зорана Тегелтије за предсједавајућег Савјета министара БиХ изјавио новинарима да је Тегелтија „потпуно неприпремљен, невјеродостојан, недостатак кредибилитета и недостатак било какве визије у ком правцу будуће Вијеће министара БиХ треба дјеловати“.

Босна и Херцеговина 26.11.2019 | 16:36
"Без визије у ком правцу ће Савјет министара ићи"
Казао је да ни на једно питање чланова Комисије није добијен било какав конкретнији одговор.

- Зар није било логично да се неко ко ће бити кандидат или будући предсједавајући Савјета министара БиХ припреми и да неколико назнака у ком економском правцу треба да иде БиХ, како на који начин види рјешавање питања и запошљавања и привредног раста и мигрантске кризе, сигурносних и сваких других изазова, а најдискутабилнији су били одговори везани за НАТО интеграције.

Невјероватна количина незнања или одсуства жеље да се било шта конкретно каже је у суштини порука - дајте ми фотељу, дајте ми позицију па ћемо видјети шта ћемо радити - казао је Бореновић.

На новинарско питање шта очекује на сједници Представничког дома на којој ће се одлучивати о коначном именовању предсједавајућег Савјета министара БиХ, Бореновић је одговорио да су, колико је њему познато, „до сада договорене фотеље и НАТО пут БиХ“.

- А видимо да канадидат за предсједавајућег Савјета министара БиХ, а и кључни људи из СНСД-а, поготово српски члан Предсједништва БиХ, избјегава да јасно каже 'слање документа у НАТО савез у Брисел је активација Акционог плана за чланство', што је јасно свима, што је јасно и њима било до прије 10-15 дана. Сада то покушавају да избјегну да саопште - навео је Бореновић.

(Агенције)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Пељески Мост

26.11.2019 16:41

Преко воде до слободе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

26.11.2019 17:33

Иду правац Нато.

Name

Ре Нострадамус

28.11.2019 02:16

Иду правац фондови и подјела пљена.

Name

Вили

26.11.2019 17:10

Тегелтија је корисни идиот, спреман само за пљачку народа, ето најављује већи пдв, корисни идиот за анти србе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјецити опозиционар

26.11.2019 17:26

Бореновићу, које визије, он појма нема, јер мисли додигг - овом главом, зна само пљачкати србе, а од сада ће и бошњаке и хрвате заједно са тројцем ( додиг, цовиц и изетбеговиц). Гдје они владају ту трава не расте. Сподобе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

27.11.2019 04:50

Бога ми нас неце красти ...доста нам је воздова..ми се не палимо на једноумље.

Name

Сербо64

27.11.2019 06:06

Тако ти Бога, шта би визија претходног сазива.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Емпирија корупција

27.11.2019 09:32

Није Тегелтија ништа погријешио ово што је говорио око обавезности скупштинских одлука и Нато интеграција. Он само слиједи Додик Милорада. А Додик Милорад је урнисао, прегазио и поништио резолуцију о војној неутралности. Прије пар одобрио је Програм реформи, у преводу АНП, који значи убрзано кретање према Нату, и то без учешћа институција РС-а (тако пише у програму, тиме се и фале, шеф каже - нигдје се РС-а не помиње у вети Нато). Ако може тако Додик Милорад онда може и Тегелтија Зока. И неће погријешити. Јер, свима је добро познато, Додик Милорад никада не гријеши.

ОДГОВОРИТЕ