Албанија: Из рушевина допиру вапаји за помоћ

Размјере штете у Албанији и даље нису познате, али снимци са терена више су него јасни.  

Свијет 26.11.2019 | 14:29
Албанија: Из рушевина допиру вапаји за помоћ
Снимци из дрона показују каквом је силином земљотрес ударио Албанију. Ситуација је критична у неколико градова, а најтеже су погођени Драч, Астири и Тумани.

Они који су успјели да се спасу за медије су испричали да су након првог потреса у великом страху кренули да напуштају домове, али да им безбједност дјеце била прва брига.

У мочварном подручју приморског града Драча, многе виле су пропале у земљу. Четвороспратна вила на подручју Марша срушена је до темеља пред очима људи и хитних служби, које су биле у приправности да пруже помоћ њеним станарима.



Како преносе локални медији, из рушевина се чују повици за помоћ. 

Репортери са терена извјештавају да је из једне срушене четвороспратне виле у бившем Кенет подручју допирао вапај 17-годишњег дјечака који је позивао у помоћ и тражио воду.

Након што су му дотурили воду, интервентне снаге на терену покушале су да помогну дјечаку, али то није било могуће, јер су се у том тренутку обрушили зидови виле и он је остао заробљен у рушевинама.

Важније од материјалне штете свакако су људски животи, а нажалост, број жртава расте из сата у сат. Према посљедњим информацијама, број погинулих је 15, а тим да је велики број људи затрпан под рушевинама.

Око 600 људи је превезено у болницу на лијечење због различитих повреда, али ће вјероватно и тај број расти.



(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар