Може ли Звезда да заустави захуктали Бајерн?

Фудбалери Црвене звезде у уторак од 21 час дочекаће Бајерн из Минхена у петом, претпоследњем, колу групне фазе Лиге шампиона.

Фудбал 26.11.2019 | 10:22
Може ли Звезда да заустави захуктали Бајерн?
Фудбалери Црвене звезде у уторак од 21 час дочекаће Бајерн из Минхена у петом, претпоследњем, колу групне фазе Лиге шампиона.

Изабраници Владана Милојевића после четири одиграна меча имају три бода и налазе се на трећем месту групе Б.

Пред шампионом Србије је још једна велика утакмица и то са добро познатим ривалом – екипом Бајерна. Два клуба имају богату прошлост, која је обележена чувеним дуелом у полуфиналу Купа шампиона.

Осамнаест година касније слика је потпуно другачија, минхенски клуб је велики фаворит, налази се у врху европског фудбала годинама и све осим доброг резултат у Београду, односну победе, било би изненађење.

Бајерн игра препорођено од када је клупу напустио хрватски тренер Нико Ковач и с великим самопоуздањем долазе на стадион "Рајко Митић". На претходна три дуела имају исто толико победа, а гол разлику 10:0.

Једна од тих победа дошла је против највећег ривала у Бундеслиги, Борусије Дортмунда, а крајни резултат од 4:0 доста говори о расположењу у екипи.

Минхенски клуб је у првом сусрету са црвено-белима славио 3:0, а тренер Звезде Владан Милојевић каже да ће екипе покушати да одигра бољу утакмицу од те.

"Ово није позориште, где играте представу сами. У Лиги шампиона играте онолико колико вам противник дозволи. С друге стране, то су све велике екипе. Морате да одговорите на неке елементе на које ми објективно не можемо да одговоримо у овом тренутку. Сутра ћемо пробати да се супротставимо и одиграмо много боље него у Минхену".

Када је реч о Милојевићу главно питање се поставља у вези поставе, који једанаест ће извести од старта меча?

Доста тога је познато и тренер црвено-белих нема много простора за маневар. Задња линија биће непромењена – Борјан ће бити међу стативама, Родић ће играти лево, Гобељић десно, а штопери ће бити Дегенек и Милуновић.

Када је реч о средини терена, Милојевић ће највероватније направити измену у односу на дуел у Минхену. На Алијанц арени од старта меча нашли су се Јованчић и Кањас, а овога пута очекује се да њих двојица буду на клупи.

У последње време Милош Вулић и Његош Петровић играју много боље и потпуно је реално да се од првог минута нађу на терену. И офанзивни ред биће нешто другачији.

Матео Гарсија није сто одсто спреман, због тога га нећемо видети на терену, што значи да ће Раџив ван ла Пара играти лево, а Алекса Вукановић десно.

У средини ће бити капитен и фудбалер од којег све зависи у игри Звезде, Марко Марин, док ће у нападу највероватније играти Ричмонд Боаћи. Репрезентативац Гане у бољем је ритму од Томанеа, а како је Павков повређен, популарни "Боћко" би требало од старта да се нађе у шпицу.

Са друге стране, очекује се комбинована постава Бајерна, што је најавио и тренер Ханси Флик.

"Држим отворене све могућности. Да, неким играчима је потребан предах, некима да остану у ритму. Због тога морамо да будемо пажљиви".

За сада је познато да Давид Алаба, Лукас Ернандез и Никас Зиле неће играти, а како ће Флик одмарати још није познато.

Немачки медији пишу да већих ротација неће бити. Филипе Кутињо и Корентан Толисо играли су од првог минута за викенд и очекује се да на овом сусрету буду на клупи. У првих једанаест ускочиће Леон Горецка, а можда и Иван Перишић.

У одбрани на голу ће стандардно бити Нојер, десно Павар, у средини Мартинес и Боатенг, док ће уместо Алабе на позицији левог бека играти Алфонсо Дејвис.

Вулић и Петровић водиће велику борбу на средини терена против Џошуе Кимиха и Леона Горецке, док ће Милуновићу вероватно припасти задатак да чува Роберта Левандовског.

Бајерн је велики фаворит, као и што је сваки фудбалски клуб из врха европског фудбала, међутим на стадиону "Рајко Митић" разни су знали да се оклизну и због тога влада оптимизам код навијача Звезде.

Црвено-бели су претходне године у Лиги шампиона имали велику подршку навијача, тако је било и ове до пласмана у групну фаза. Напунила је Звезда стадион против Олимпијакоса и Тотенхема, било је више од 40 хиљада људи, међутим бројни навијачи су из револта одбили да купе карту с обзиром на високе цене.

Сада се очекује слична посета, али чињеница је да је еуфорија доста мања у односу на претходну годину када је се на сваком кораку тражила карта више за утакмице у Лиги шампиона.

Нема сумње да ће навијачи и овога пута бити дванаести играч Црвене звезде, само биће занимљиво видети колико ће људи доћи на највећи српски стадион.

Утакмица између Црвене звезде и Бајерна из Минхена игра се у уторак од 21х

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар