"И када водите рат морате да водите разговоре"

Педседник Србије Александар Вучић рекао је синоћ да у овом тренутку не види статусно решење косовског питања које би Србија прихватила и подвукао да га нико није понудио.

Србија 26.11.2019 | 07:33
"И када водите рат морате да водите разговоре"
На констатацију да постоје два америчка изасланика за косовско питање, и да сада и ЕУ најављује свог, Вучић је казао да не зна шта ће и ко ће бити.

"Сумњам и песимистичан сам по питању договора. Увек ћемо бити за компромис, али ја га не видим у овом тренутку“", нагласио је Вучић.

Казао је да ће ускоро имати телефонски, а можда и директан, разговор са немачком канцеларком Ангелом Меркел.

Подсетио је да ће се видети и са шефом руске државе Владимиром Путином, за којег каже да верује да ће бити искрен и пријатељски сусрет, подсећајући да је Путин једном ранијом приликом примио од њега, без икакве безбедносне провере, поклон, што иначе никада не ради.

Верујем да ћемо умети да наставимо најбоље односе између наших земаља", каже.

"Након тих разговора знаћу нешто више. Мислим да имају идеје како неки други планирају да решавају то питање, ја што сам добио од наших служби не видим решење и не мислим да смо близу”, додао је он.

Вучић је истакао да су разговори увек могући.

"И када водите рат морате да водите разговоре како би га завршили. Увек су бољи и лековитији разговори. Али када причмао о статусном решењу који би Србија прихватила ја га не видим и нико нам није ни понудио. Меркелова ми је поштено рекла 'не видим никакву алтернативу за тебе - чувај мир и стабилност', а ја сам јој рекао да ћу то да радим“; нагласио је он.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Дјука

26.11.2019 06:36

Цему зурба? Па неце демокртатски односи побјеци- Тек треба санирати посљедице земљотреса у Албанији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рат

26.11.2019 06:36

Ти вучићу водиш рат против Србије.. имаш у Србији мигранте умјесто да их протјераш имаш пуне кампове. Довео си пријетњу у сред Србије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЈ

26.11.2019 06:58

Свака цаст господине Вуцицу, паметно и разборито зборис..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

26.11.2019 08:02

Па Вуцицу понуди ти какво рјесење Албанцима без увјета признај вец једном то признато Косово као дрзаву окренисе у будуцност и напредак Србије у свим сегментима зивота бољи стандард Срба и видјецес даце људи дати опросте све твоје грехе знам дати није лако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈУГОСЛАВ

26.11.2019 09:15

УВИЈЕК ИСТА ТЕМА ПРЕКО ПОЛА ВИЈЕКА А ПОМАКА НЕМА...ПРЕДЛОЖИ НЕШТО КОНКРЕТНО.

ОДГОВОРИТЕ