Награда шведског двора: Хана је анђео интернета

Шеснаестогодишња Хана Вармаз, поријеклом из Градишке, добитница је престижне награде ”Анђео интернета”, коју додјељују принц и принцеза Шведске.

Босна и Херцеговина 24.11.2019 | 11:59
Награда шведског двора: Хана је анђео интернета
Признање, које је принцеза Софија лично додијелила Хани у Штокхолму, резултат је њене борбе против мобинга и вршњачког насиља.

Приликом додјеле награде истакнуто је да је Хана примјер храбре особе, која је смјела показати да је и јака и слаба.

– Хана је показала да су људи довољни сами себи какви јесу и да прави проблем лежи код оних који мисле другачије. Кроз те поруке она је промијенила и спасила животе – наведено је на свечаности.

Хана је четири и по године била изложена вршњачком насиљу, дискриминацији и физичком злостављању.

– У свом том хаосу и својим мукама је одлучила да почне писати блог који је постао као неки филтер за оно кроз шта пролази. Прво је мислила да је сама у томе, касније јој се придружило много друге дјеце различитих узраста који су у истој ситуацији као и Хана –  рекла је Ханина мајка Наида. 

Дјеца су дијелила своје приче и и тјешила једна друге.

– Како је вријеме одмицало, тако се за Хану прочуло да пише блог о мобингу и то је охрабрило некако да се почне борити против вршњачког насиља и те дјеце која малтретирају другу дјецу. Неколико локалних новина је контактирало и похвалило њен рад, иако је Хана све то вријеме била изложена вршњачком насиљу – наставила је Наида.

Прије мјесец Хана је номинована од својих фанова за престижну награду принца и принцезе Шведске ”Анђео интернета”.

Након што је добила ово признање, Ханин рад се наставља наредну годину заједно с принцем и принцезом у заштити дјеце те у заустављању вријеђања и ширења мржње између дјеце на интернету.

(Аваз)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Хана...

24.11.2019 11:02

Бравоооо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глобал зитизен

24.11.2019 13:16

Браво дјевојко.

ОДГОВОРИТЕ