Министар обећао хероју стално запослење

Професор Славољуб Стојадиновић који је због свог подвига у петак постао херој, када је у Економско – трговинској школ “Вук Караџић” у Великој Плани, савладао наоружаног Горана. Храбри Славољуб према ријечима Младена Шарчевића, ресорног министра, више неће морати да брине за свој стални посао.

Србија 24.11.2019 | 10:23
Министар обећао хероју стално запослење
– Свака част професору Славољубу Стојадиновићу на храбрости и пожртвовању за своје ђаке и школу. Разговарао сам с њим и испоштоваћемо га на разне начине. Изненадио сам се кад сам чуо да 20 година ради, а да није у сталном радном односу. Потрудићемо се да се то промијени. То ће му, засигурно, бити највећа награда – рекао је министар за дневни лист Курир.

Наиме, како је Блиц већ писао, овај професор физичког васпитања постао је познат широј јавности када је у петак на вриску дјеце ушао на час филозофије и затекао Горана Т. са аутоматском пушком и експлозивом.

Тада је замолио ђаке да изађу из учионице и кренуо је у обрачун са наоуружаним. Успио је да га савлада, а срећом, прошао је само са окрзавањем руке.

Због свог подвига, биће награђен сталним послом.

– Замолићу комисију Владе да отвори конкурс за радно мјесто како би професор био изабран за стално – навео је министар Шарчевић.

Он се осврнуо и на драму која се догодила у школи, рекавши да се “такве ванредне ситуације не могу предвидјети”. 

– Како можете предвидјети да неко с психичким проблемима прође, дође, уђе? Богу хвала што није било већег инцидента. Треба се позабавити питањем зашто је такав човјек на слободи и откуд њему оружје. Ако такви људи шетају с оружјем, они ће сутрадан ући и у самопослугу, ма гдје пожеле! Али то није питање за Министарство просвјете, већ за друге државне органе – рекао је Шарчевић.

Будући да у току инцидента у школи није било чувара, министар је нагласио да “за то никога не можемо да кривимо”.

– Иначе нема довољно полицајаца. У мањим мјестима један полицајац обилази двије школе, али ове ситуације не можете да предвидите, па не могу никога да кривим. Не можемо да окривимо ни МУП. Не могу они толико људи да запосле. Постоји договор с полицијом да се што више пензионисаних полицајаца укључи у ту причу и на томе се ради – додао је Шарчевић.

Мјештани села Доња Ливадица кажу за Курир да је ухапшени Горан Т. почео да буде проблематичан још у другом разреду основне школи.

– Увјек је волио да буде по његовом, али није био нарочито насилан. До прије неколико година био је у Италији код брата, гдје је вјероватно радио. Има жену и двоје дјеце и они су предивни. Његова мајка је такође имала психичких тегоба и није успјела да се излијечи – кажу мјештани.

(Курир)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

сомеоне

24.11.2019 09:52

Наградицете га ако му помогнете око визе за њемацку,поздрав из баварије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

24.11.2019 09:54

Лијепо њега награди а другог бједника остети, одузми другом право. Награди га да посланици донирају пола плате, е тад цјенис храброс, не преко тудјих ледја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Награда

24.11.2019 10:53

А зашто би му стално запослење била награда? Ваљда за то као професор има сва права. Па зар требају сви потенцијални професори да ставе живот на коцку да би добили стално запослење...драги Министре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

масала

24.11.2019 12:02

Мој министре па шта ти радис,зар те није срамота то реци да не знаш ста ти се дешава по школама,па чега си ти министар ?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тоша

24.11.2019 14:12

Ако се на овакав начин добија стално запослење поставља се питање ко је крив за то. Зар након 20 година треба само да савладаш неку будалу и проблем ријешен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

24.11.2019 15:03

Гдје је ту закон, треба казнити одговорне, како човјек може да ради 20 година на одређено? А, шта кажете?