Игокеа изгубила од Крке у Новом Месту

Кошаркаши Игокее поражени су од Крке у Новом Месту резултатом 76:75 у утакмици 8. кола регионалне АБА лиге иако су већим дијелом меча били у вођству.  

Кошарка 24.11.2019 | 09:19
Игокеа изгубила од Крке у Новом Месту
Боље је Игокеа отворила утакмицу и током цијеле прве четвртине контролисала је резултат, а на први одмор тим из Лакташа отишао је са десет поена вишка 25:15 али је Крка до одласка на одмор смањила на минус седам 46:39.

Игокеа је у трећој дионици имала 11 поена предности али је сјајни Лапорник серијом тројки успио да “истопи” ту предност па је у последњу диооницу ушла са само кошем заостатка:

Тројком Лакорника Крка је на почетку треће четвртине дошла до вођства 65:63,  након што је Грин изједначио овај резултат је више од два минута дстајао на семафору. Још једном је Крка водила, након коша Јошила за 67:65. Серијом 5:0 Игокеа долази до новог вођства, а онда је Џонс закуцавањем прилижио Крку на поен заостатка (70:69). са једним погођеним бацањем од два Грин доноси Игокеи два поена вишка, а онда Коузи промашује тројку, али након офанзивног скока овај играч поново покушава, овај пут погађа и доводи Крку у вођство на минут и 49 секунди до краја. У наредном нападу Гагић је изборио Бацања, оба  пута био прецизан за вођство Игокее. Са поеном вишка гости су ушли у последњи минут, а онда је Гагић прво ухватио лопту, а онда у наставку напада поентирао из тешке позиције за плус три на 45 секунди до краја.

Тренер Крке Анзуловић на тајм ауту је захтијевао брзе реализацију за два поена, А лапорнмик је послије продора Закуцао. Еванс је у нападу Игокее промашио тројку, а онда је Крка имала 10 секунди за напад. Лапорник је ушао у продор, Рајт га је фаулирао, а овај је два пута био прецизан на 2,1 секунду до краја.

Најефикаснији у тиму Игокее били су Оливер Стевић Лука и Ђорђе Гагић са по 15 поена док је Крку до побједе предводио Лука Лапорник са 26 кошева.

(Српскаинфо)

Коментари / 0

Оставите коментар