Раде ли Руси на дестабилизацији власти у Србији?

Могуће је да је афера "Крушик" лансирана из Русије, како би се послала порука да имају капацитет да дестабилишу власти у Србији, оцењује спољнополитички аналитичар Бошко Јакшић.

Србија 23.11.2019 | 16:07
Раде ли Руси на дестабилизацији власти у Србији?
Јакшић је, коментаришући уверавања председника Вучића да руски председник Владимир Путин није знао за ову аферу, рекао да је "могуће да Путин није знао за то, зато што је то део рутине", јер, каже, таква врста обавештајног рада стално постоји, па и када су односи у узлазној линији, као што јесу између Београда и Москве.

Не видим ништа необично у томе да се прикупљају обавештајни подаци, каже Јакшић, а питање је само засто је ова афера сада обелодањена.

Јакшић је рекао и да није сагласан са коментарима да је та шпијунска афера "лансирана не би ли се прикрила и затрпала афера 'Крушик' или докторска дисертација Синише Малог".

"Шпијунска афера" иде, сматра он, на много више нивое, геостратешких опредељивања Србије.

"Мој утисак је да су аферу 'Крушик' лансирали Руси, да покажу да имају капацитет дестабилизације ове власти. Откривање ове афере је упозорење Београду да не претерује сувише у тим врстама послова са Блиским Истоком и Америком. А, онда, ако поставимо питање зашто је објављена шпијунска афера тако брзо, то је одговор Београда Москви. То је порука 'И ми можемо да одговоримо, да направимо штету руским интересима", оценио је Јакшић.

(БН/Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Опет ти Руси

23.11.2019 15:57

Откуд сад Руси цовјек радио за Хрвате. Ти Руси ко привиди. Сваком се привидјају. А и муте они брате овде вец 300 година. Срам да их буде. Па није цудо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

23.11.2019 20:13

Сарказам је за успјесне а не за клоцине теске.

Name

борац

23.11.2019 16:05

Руси су нам непријатељи од 1948.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Што прије то боље!

23.11.2019 16:15

И овај се потпуно отворио и показао на чијој је страни. Није се џабе вратио у скупштину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Борац

23.11.2019 17:13

Од '45.Распитај се мало шта су Руси радили по Срему и Београду.Нама је само пзнато"проверено мин њет"

ОДГОВОРИТЕ