Србин након упада пирата на брод, стигао у Београд

Спасао сам се! Било је страшно, али сада сам добро, рекао је кратко за "Блиц" Александар Терек, Србин који је био на броду на који су упали пирати и отели део посаде.

Србија 23.11.2019 | 14:03
Србин након упада пирата на брод, стигао у Београд
Како је кратко рекао, он је пиратима успео да побегне.

- Било је страшно, али најважније ми је да сам сада са фамилијом. Мало да резимирамо догађаје, још је то све јако свеже да бих било шта о томе причао - рекао је Александар за "Блиц".

Он је додао да је успео да утекне пиратима!

- Успео сам да побегнем и мало спасим ситуацију. Било је ту свега и пуцњаве, али због чудног сплета околности све је испало добро на крају - рекао је он за "Блиц".

Његова супруга рекла је за "Блиц" да је најважније да је Александар добро.

- Он није био отет, он се спасао. Добро је, то је најважније - рекла је Андријана Терек на аеродрому док је чекала супругов повратак након што се сумњало да су га отели пирати на броду у Гвинејском заливу .

- Он се спасао са још 5 чланова посаде али заиста не знам детаље. Деца су сада добро али сви смо били уплашени - навела је она и додала да се на кратко чула са њим и да јој је рекао да је добро.

Комшије: Јако нас је потресла та вест

Комшија породице Терек из Космајске улице у Зрењанину где станују, каже да су Александар и његова породица жена и двоје малолетне деце, дечак и девојчица, пристојни и коректни људи.

- Све нас је потресла вест када смо прочитали да је Саша отет, надамо се да се враћа и да се видимо ускоро. Колико знам, већину времена проводи на бродовима где је виши официр машинског одељења. Не виђамо се често али када је овде, стварно је коректан човек и породица му је пристојна и на месту - рекао је Д.Т. из Зрењанина.

Фамилија Терек купила је и реновирала кућу у овој улици пре пар година. Но, прошле године одлучили су да се преселе у Мађарску, у Сегедин, где сада проводе већину времена и где им деца иду у школу. У Зрењанин тренутно долазе повремено, обично викендом.

Подсећамо, како је “Блиц” писао, Министарство иностраних послова Екваторијалне Гвинеје доставило је јуче дипломатским каналима званичницима у Србији информацију у којој се наводи да је до отмице дошло 20. новембра ујутру на броду “Ворден”, који снабдева нафтне платформе на налазишту “Сафир”. Брод је напустио нафтно поље смештено на 12 наутичких миља од обале и кренуо је према Луби, лучком граду на јужном острву Биоко, када је нападнут.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар