Кинески научници клонирали псе за полицију!

Кинески научници су клонирањем створили шест штенаца, користећи ДНК материјал два одликована полицијска пса а све са циљем да полицијској служби располагању буду снажни и интелигентни пси.

Занимљивости 23.11.2019 | 22:00
Кинески научници клонирали псе за полицију!
Клонирани штенци рођени су у Пекингу у августу, и већ показују вештине које се не могу очекивати од животиња њиховог узраста, саопштили су из полиције кинеске престонице.

У програму клонирања штенаца, Полиција Пекинга сарађивала је са приватном компанијом за клонирање кућних љубимаца "Синогене Биотецхнологy".У лабораторији те компаније тврде да су пронашли кључ за масовни узгој екстра јаких и брзих „супер паса“, захваљујући новим технологијама.

Пси донори – Скајдинг и Ари, изабрани су због свог доказаног успеха у полицији у Пекингу, наводи се у изјави пекиншке полиције, објављене на њиховом званичном налогу на друштвеним мрежама. Донори, како је наведено, имају особине као што су изванредна вештина њушења, изузетна интелигенца и неустрашивост.

Штенци се зову Кецонг, Кеценг, Кеци, Кехуј, Кецујанг и Кекин. Њихова имена значе "оданост", "мудрост", "иновација". Изгледају исто, а исти су им и темпераменти и способности.



Иначе, ово није први пут да је у Кини клониран полицијски пас. У марту је, уз ДНК материјал седмогодишње вучице и кинеског вучјег пса, као и сурогат мајку расе бигл, створен Кункун, који је познат и као "Шерлок Холмс међу полицијским псима".

"Синогене Биотецхнологy" је једна је од водећих компанија у Кини у области клонирања паса. У 2017. години компанија је тврдила да је пронашла кључ за масовно узгој екстра јаких и брзих "супер паса" захваљујуц́и пионирској технологији.

Научници су тамо рекли да могу променити природу пса модификовањем његових гена, а затим ц́е га репродуковати клонирањем. Тако клонирани псу могу прилагодити тако да има вец́е мишиц́е и бољу способност трчања пре прављења његових копија.

У децембру је у њиховој лабораторији клониран познати деветогодишњи пас Јуице (Ђус), који се појављује и кинеским филмовима и чији ће "дупликати" наставити са послом, када он то више не буде могао.

Шест нових штенаца како је Ма Јинлеј, службеник криминалистичке полиције реако,клонирано је према владином програму који има за циљ да помогне полицији да скрати вријеме за обуку.

Извор:Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар