Србија у четврт финалу Дејвис купа

Новак Ђоковић побиједио је Француза Беона Пера резултатом 2:0 у другом мечу групне фазе Дејвис Купа у Мадриду и на тај начин је Србији добио побједу против Француске.

Тенис 21.11.2019 | 14:50
Србија у четврт финалу Дејвис купа
Послије великог Крајиновићевог тријумфа над Цонгом у првом мечу (2:0), врата четвртфинала широм су се отворила за Србију, с тим да је од исхода преосталих мечева у овом дуелу остало да се види да ли ће Србија заузети прво мјесто у групи, или можда као други проћи у другу фазу. Ђоковић је меч са својим противником почео не баш сигурном игром, 24. играч света је одмах створио двије брејк прилике прије него што је Новак сервис-гем ријешио у своју корист.

Услиједила је потпуно равноправна борба све док Ђоковић није направио своје прве две брејк лопте при вођству од 4:3. Искористио је другу, а онда за трили час потврдио тај брејк и освојио уводни сет – 6:3. 

Да је више жељан победе, а и квалитетнији тенисер од свог противника на терену, Ноле је показао и на старту друге деонице. Упорно је, читавних осам минута, покушавао да дође до брејк шансе, али иако то у првом сервис гему Беное Пера није успио, у сљедећем јесте. И, иако је прву такву прилику прокоцкао, Ђоковић јесте успео да му “одузме сервис”, поведе са 2:1, а то недуго затим и увећа на два гема разлике 4:2. Ово је било довољно да Новак у мирном ритму приведе меч крају, донесе други, потпуно очекивани поен Србији, и коначну побједу против Француске.

За Србију су у дублу најављени Виктор Троицки и Јанко Типсаревић а за Француску Пјер Хербер и Николас Мау.

(Српскаинфо)

Коментари / 0

Оставите коментар