Министар одбране се извинио због скандала у војсци

Министар одбране, Дамир Крстичевић, извинио се данас грађанима у, како је рекао, име цијеле Хрватске војске због тројице пилота Хрватског ратног ваздухопловства из војне базе у Земунику, који су војним хеликоптером превозили шверцера оружја преобученог у пилотску униформу.

Регион 21.11.2019 | 11:19
Министар одбране се извинио због скандала у војсци
Ову скандалазну информацију објавио је Дневник Нове тв и то у дану када је у Хрватској почео први дан Изборног конгреса Европске народне партије (ЕПП), којем су присуствовале највише званице евроских држава и ЕУ.

Тројица пилота су сада под истрагом цивилне и војне полиције, а Крстичевић, уз извињење кажеда то нису вриједности, како је навео, "побједничке Хрватске војске". 

"Хрватски војник пуно је пута доказао своје вриједности и способности", рекао је Крстичевић за загребачку Н1 тв.

"Ово није Хрватска војска, ово су изоловани случајеви. Хрватска војска ће побиједити ову ситуацију и овакве људе ћемо истјерати из система", рекао је Крстичевић, који је основао Комисију која ће, како се наводи, анализирати ову ситуацију и предложити мјере за "обрачун" с оваквим ситуацијама.

"Жао ми је, извињење свима", поручио је Крстичевић.

А на питање како је реаговао на овај случај, Крстичевић је рекао да су хрватски пилоти "сјајни дечки", што су, како је рекао показали и у домовинском рату.

"Бићемо чврсти у санкционирању овог случаја. Казна мора бити на нивоу", рекао је министар.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Како да не.

24.11.2019 16:41

"Побједницка Хрватска војска" тј њени пилоти дезертери из ЈНА, је тако исто, знала херојски бомбардовати и колоне избјеглица (у висе наврата , Сводна код Новог Града и на Петровацкој цести ) . Какви су то људи ?

ОДГОВОРИТЕ