Данас сједница Представничког дома и Колегија

Трећа хитна сједница Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине заказана је за данас са само једном предложеном тачком дневног реда.

Босна и Херцеговина 20.11.2019 | 07:23
Данас сједница Представничког дома и Колегија
То је захтјев за разматрање по хитном поступку Приједлога измјене и допуне Пословника Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, чији су предлагачи посланици Мирко Шаровић, Драган Мектић, Бранислав Бореновић и Мира Пекић.

Посланици у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ и лидери Српске демократске странке (СДС) и Партије демократског прогреса (ПДП) Мирко Шаровић и Бранислав Бореновић недавно су изјавили новинарима да су поднијели иницијативу за измјене Пословника о раду којима би се осигурало да се на вријеме изврши избор радних тијела (комисија) Дома, јер без тога није у потпуности конституирано највише законодавно тијело у земљи.

Шеф посланика Српског клуба у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Ненад Стевандић прије неколико дана саопштио је да је тај клуб, у договору с клубом посланика СНСД-а, предложио кандидате за комисије у Парламентарној скупштини БиХ.

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Денис Звиздић сазвао је за данас поподне сједницу Колегија Представничког дома ПСБиХ, на којој би, између осталог требало да буде утврђивање приједлога за именовање чланова сталних комисија Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ као и договор о заказивању 2. сједнице Представничког дома државног парламента.

На дневном реду би требало да се нађе и разматрање дописа Уставног суда БиХ у вези са захтјевом Милорада Додика за оцјену уставности Закона о застави Босне и Херцеговине с одредбама члана И. став 6. Устава БиХ. 

(Фена)

Коментари / 0

Оставите коментар