Далибор Томаш именован у УО УИО БиХ

Влада Републике Српске именовала је Далибора Томаша за вршиоца дужности члана Управог одбора Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ умјесто Миодрага Кудића.

Република Српска 19.11.2019 | 19:02
Далибор Томаш именован у УО УИО БиХ
На посљедњој сједници Владе, одржаној у четвртак, Кудић је разрјешен дужности, а одмах затим именован Томаш.

„Далибор Томаш, дипломирани економиста, именује се за вршиоца дужности члана Управног одбора УИО до окончања процедуре избора, а најдуже на период до два мјесеца“, неведено је у Рјешењу о именовању.

Рјешење ступа на снагу данас.

Далибор Томаш је раније био помоћник и савјетник министра финансија Зорана Тегелтије, а затим у кабинету премијера Радована Вишковића.

Томаш је био један од најозбиљнијих кандидата за мјесто директора Пореске управе РС, али је на крају на ту позицију именован Горан Маричић.

Чланови Управног одбора УИО су министар финансија БиХ Вјекослав Беванда, министар финансија РС Зора Видовић, министар финансија ФБиХ Јелка Милићевић, док је као експерт испред Савјета министара члан УО Исмет Суљендић, експерт из ФБиХ Мухамед Козадра, а из РС је био Кудић, којег сад замјењује Томаш.

Управни одбор надзире рад УИО и одговоран је директно Савјету министара БиХ. Управни одбор надлежан је за утврђивање приједлога политике индиректног опорезивања, дефинише стратешке циљеве и одобрава годишњи план рада УИО, буџет Управе, подзаконске акте и остале проведбене прописе које припрема Управа.

(Цапитал)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Сарајево

19.11.2019 18:11

А све им мрске БХ институције.

ОДГОВОРИТЕ