Ко је платио убиство Славише Крунића?

Врховни суд Републике Српске продужио је за још два мјесеца притвор Родољубу Гајићу (35) из Бање Луке, осумњиченом да је учествовао у ликвидацији власника заштитарске фирме Сецтор Сецуритy Славише Крунића и његовог пратиоца Жарка Павловића из Пала, као и рањавању Горана Илића.

Република Српска 19.11.2019 | 08:48
Ко је платио убиство Славише Крунића?
Саслушања

Током седмомјесечне истраге коју води МУП Републике Српске, осим Гајића, приведени су Бенеди Ђукановић и Емилио Балда, који се такође налазе у притвору.

- Истрага је великим дијелом усмјерена на откривање наручиоца атентата. До сада је саслушан велики број особа које би могле да имају било какве информације које се односе на овај злочин. Урађена су и вјештачења и очекујемо да би оптужница ускоро могла бити подигнута, каже за Ослобођење извор близак истрази.

Крунић је, како је Ослобођење и раније писало, убијен 22. априла у вечерњим сатима. Злочин се десио у мјесту Гламочани код Лакташа. Крунић и Павловић били су мртви на лицу мјеста, док је Илић са тешким повредама превезен у УКЦ РС-а, гдје је лијечен дуже вријеме. У размјени ватре тада је убијен Жељко Ковачевић, који је одраније имао подебљи досје у полицији.

Захваљујући телефону који је нађен код убијеног Ковачевића, истражиоци МУП-а Републике Српске су открили с ким је био у вези на дан напада. Након тога су услиједила хапшења.

Балдо је смјештен иза решетака, док се за Ђукановићем, за којег се претпоставља да је егзекутор Крунића и Павловића, трагало више од мјесец. Предао се у Сарајеву, а затим је пребачен у Бању Луку, гдје је завршио иза решетака.

Током ове истраге хапшена су и браћа Нермин и Армин Ћулум због наводне умијешаности у Крунићево убиство, али су они дан касније пуштени на слободу, баш као и Горан Милановић из Лакташа.

Послови и везе

Оно што је за сада сигурно јесте да ниједан од осумњичених за убиство није имао никакве пословне или било какве друге везе са Крунићем. Такође, Крунић нити једног од њих није лично познавао. Тако бар тврде извори блиски истрази. Оно што је за сада сигурно јесте да је Крунићево убиство детаљно планирано и да је он данима праћен. Убице су биле скривене поред пута, а потом су, када је аутомобил због кривине успорио, пришле са десне стране, гдје је сједио Крунић, и из аутоматске пушке испалиле рафал.

(Ослобођење)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

007

19.11.2019 07:50

Зна банда врло добро засто су га убили врх је тај који мора на дозивотну робију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Једном

19.11.2019 10:19

Моземо само једном погадјати ко га је убио

Name

XXЛ

19.11.2019 07:52

Нема коментара. Све је синоћ рекао Додо на својој телевизији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре xxл

19.11.2019 08:46

Тужилаштво је издало налог већ пет мјесеци полицији да се уради вјештачење Крунићевих телефона да се види да ли му је неко пријетио али полиција то још није урадила. Полиција све ради да се не открију наручиоци убиства

Name

Борац

19.11.2019 08:22

И ово це бити самоубиство

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен

19.11.2019 10:21

доксу ови на власти нема помака само магла, нажалост.

Name

РАТЕX

19.11.2019 17:22

ко би други него врх власти који су били у сукобу са Крунићем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несо

20.11.2019 04:23

Опет сукоб интереса и оде глава

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВСС

20.11.2019 15:16

САУЧЕШЋЕ ПОРОДИЦИ!!!! ОЧИТО ЈЕ И ЗА ПТИЦЕ НА ГРАНАМА.... УБИЈЕН ЈЕ ЗБОГ РЕКЕТА, КОЈИ НИЈЕ ХТИО ПЛАТИТ НИТ ПРОДАТ СЕЦТОР, ОД СТРАНЕ ЉУДИ КОЈИ СУ ПОДЗЕМЉЕ ВЛАСТИ!!! СМЕТАО ЈЕ ЈАДАН И МАФИЈИ И ВЛАСТИ!!!, ХЕРОЈ И ЉУДИНА, ЈЕДИНИ ЧОВЈЕК КОГ СУ ПОШТОВАЛИ НАЈЧЕСТИТИЈИ И НАЈХРАБРИЈИ (ОДЛИКОВАНИ БОРЦИ НАЈВИШИМ МЕДАЉАМА И СРБА И ХРВАТА И МУСЛИМАНА ИЗ ПРОТЕКЛОГ РАТА)., ТРЕБА ИЋ ИЗ ТОГ ЧМАРИСТАНА И ВОДИТ СВУ ПОРОДИЦУ, ШТО ДАЉЕ......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрак

20.11.2019 15:24

Круницу лака ти земља.Био си веци србин од ове багре.(црвени кмери багра)

ОДГОВОРИТЕ