Нарко бос дрогом снабдијевао три европске државе

Надлежни органи испитују да ли је хероин који је ухапшени Младен Новаковић, звани Тоцило, набављао у Турској, осим Србије, био намијењен и тржиштима Црне Горе и Аустрије.

Србија 19.11.2019 | 08:34
Нарко бос дрогом снабдијевао три европске државе
Младен Новаковић из Амерића код Младеновца ухапшен је прошлог четвртка као вођа организоване криминалне групе у акцији полиције и тужилаштва у којој је заплијењено 77 килограма хероина и пола килограма кокаина.

Како се сумња, ова организована криминална група је у претходном периоду дрогу набављала из Турске, а потом је дистрибуирала широм Србије. Оно што се сада испитује, према незваничним информацијама нашег листа, јесте то да ли је ова дрога била намијењена и тржишту Црне Горе и Аустрије, као и да ли је Новаковић у тим земљама имао сараднике.

Како је раније за наш лист рекао извор близак истрази, Тоцило је хероин набављао у Турској тако што је куповао веће количине (десетине килограма), а онда ту робу пребацује у Србију, складишти је и продаје искључиво другим криминалним групама.
 
- Кланови онда тај хероин обраде, па га пуштају на улицу. Он отприлике снабдијева пола Србије хероином - рекао је извор "Блица".

Подсјећања ради, заплијењени хероин је изузетне чистоће и вриједности и како је објаснио наш извор, од овога што му је заплијењено, када помијеша са другим додацима и прекурсорима, могао је да направи неких 350 килограма за продају.

 - Вриједност таквог разријеђеног хероина била би свакако више милиона евра - рекао је наш извор.

На снимку полицијске акције види се да на заплијењеним пакетима хероина стоји слика змије - кобре. Такође, ова дрога пронађена је на више локација, у бункерима у селима око Младеновца. Такође, након претреса, одузето је више скупоцијених моторних возила и један мотоцикл.

Са Новаковићем ухапшени су и Саша Николић и Велибор Цветков. Њима тројици је Специјални суд у Београду одредио притвор до 30 дана због опасности од бјекства, опасности да ће утицати на свједоке, као и да ће у кратком року поновити кривично дјело. Они се сумњиче да су од почетка августа до хапшења прије два дана из Турске набављали велике количине хероина које су биле намијењене територији Србије.

Осим што су улагали у трговину дрогом, утврђује се како су осумњичени улагали новац зарађен од трговине дрогом. Наиме, послије хапшења, полиција је од осумњичених одузела неколико скупоцјених аутомобила и мотоцикл, а од Тоцила и "порше панамера", који је возио протеклих мјесеци. Сва та возила су, како се сумња, плаћена новцем зарађеним од продаје хероина. Испитује се и да ли је извјесна сума опрана улагањем у некретнине, и то на подручју Младеновца.

Саша Николић, Тоцилов брат, који је сада ухапшен са њим, отац је троје дјеце и својевремено је важио за перспективног фудбалера. Како је започео сарадњу са братом, засад може само да се претпоставља, а истражује се да ли су на његово име куповане некретнине и на тај начин пран новац од хероина.

Упркос криминалној каријери, Тоцило је својевремено био предсједник једног фудбалског клуба недалеко од Младеновца.

Дебео криминални досије

Тоцило има дебео криминални досије у ком, осим зеленашења, има и организовање криминалне банде која је пљачкала бензинске пумпе, мјењачнице, златаре, као и диловање дроге. Тоцило је, прије прошлонедељног спектакуларног привођења у Младеновцу, хапшен у јуну 2016. године, и то док је чекао позив за одслужење затворске казне за кривично дјело које је извршио 2008. године.

(Блиц)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Тоцило

20.11.2019 13:33

није паметан, не глупирајте се са таквим вијестима. Ко стоји иза Тоцила, то занима родитеље који губе своју дјецу због дроге?

ОДГОВОРИТЕ