Ђоле још у болници, полако се опоравља али су му и даље забрањене посете!

Славни кантаутор Ђорђе Балашевић се после операције и уградње стентова осећа добро, али породица још увек нема дозволу да га посети.

Забава 18.11.2019 | 16:00
Ђоле још у болници, полако се опоравља али су му и даље забрањене посете!
Након што је у петак ујутру доживео инфаркт, кантаутор Ђорђе Балашевић је примљен у Институт за кардиоваскуларне болести у Сремској Каменици, где се после операције опоравља. Доктори су задовољни како тече опоравак овог музичара, али детаљније прогнозе не желе да дају јер је у питању деликатна ситуација, али и заштита приватности пацијента.

- Ђорђе се добро опоравља након операције у којој су му у два крвна суда уграђени стентови и његов опоравак тече по протоколу. Као што се очекивало, он се осећа све боље и доктори су задовољни. С обзиром на то да је реч о озбиљној интервенцији, прогнозе доктора никада нису званичне док пацијент потпуно опорављен не буде пуштен на кућно лечење, када ће му бити преписана терапија коју ће морати да поштује у наредном периоду. Балашевић је на одељењу Интензивне неге и ту ће бити до поласка кући, који се може догодити у наредних пар дана уколико његов опоравак буде ишао током као до сада - каже наш извор упућен у здравствено стање Балашевића, и додаје:

- Он је свестан свега што се догодило, доктори су му објаснили шта је урађено и он је то мирно прихватио. Као и код свих пацијената којима се догоди инфаркт, све то га је изненадило, али он је јак човек. Породици није дозвољено да га посећује, али у сваком тренутку могу добити информације о његовом здравственом стању од доктора, што и чине. Супруга и деца су били врло забринути, али су им доктори објаснили да је најгоре прошло и да ће Ђолетов живот, осим што ће морати да промени неке навике, наставити да тече уобичајено уз све активности које је имао до сада.



О Балашевићу брине најбољи тим лекара, а он би средином ове недеље могао да буде у топлини свог дома.

- С обзиром на то да Ђорђе има јак организам, добро је поднео операцију, па самим тим и опоравак тече онако како су доктори предвиђали. Незахвално је да прогнозирају када ће бити отпуштен, али ако све буде текло као до сада, то може бити средина следеће седмице. Балашевић, као и сви пацијенти на овом одељењу, има 24-часовну негу и његово стање се прати из сата у сат.

Према речима извора, ово је био шок за целу породицу.

- Чињеница да је доживео инфаркт потпуно је узнемирила све чланове његове породице, нарочито супругу Оливеру, која је све време била у болници док је трајала операција. Деца Алекса, Јована и Јелена све време су уз мајку, а доктори покушавају да их умире је су заиста све индиције да ће се Ђорђе брзо опоравити. Супруга и деца не желе у јавности да детаљишу о здравственом стању музичара, зато су се поводом свега огласили само путем друштвених мрежа.



„За све што питају како је мој тата... Он поручује да ће се можда чак и борити на мегдану како се осећа“, написао је син Балашевића Алекса уз фотографију Ђорђа у боксерском стилу.

На друштвеним мрежама огласила се и његова ћерка Јована.

„Да предухитрим све који ће ми поставити следеће питање. Тата је добро. Није се осећао добро, због тога је превентивно прегледан. Хвала свима који брину и имају разумевање због отказаног концерта“, написала је ћерка Јована, јер је Ђорђе то вече требало да има концерт у Крагујевцу.

Извор:Ало.рс /Блиц  Фото:Ало/Рајко Ристић

Коментари / 0

Оставите коментар