Четвртак нерадни дан у Републици Српској

Дан успостављања Општег оквирног споразума за мир у БиХ, 21. новембар, републички је празник и нерадни дан у Републици Српској, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе РС.

Република Српска 18.11.2019 | 12:51
Четвртак нерадни дан у Републици Српској
"У дане празника Републике не раде републички органи и организације, органи јединице локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности", наведено је у саопштењу.

Како се додаје истоименим Законом је прописано да ће начелник општине, односно градоначелник одредити која су предузећа, установе и друге организације са подручја јединице локалне самоуправе, ради задовољења неопходних потреба грађана, дужни да раде у дане празника Републике и у ком обиму.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Скептик

18.11.2019 12:38

У тајкунским фирмама, блиским секти, је нормалан радни дан...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.11.2019 21:24

Не лупетај!!!! Да је нормална дрзава не би било оволико празника, сто вјерских сто ових неких. Ово је ван памети. А привреда тоне и тоне. Ја би радио дан ниц да имам посла, наравно јос ако је одлицно плацен. А ти лијепо са ови паразитима из ЈП празнуј и кукај како се нема. Зивио и узивај у празнику.