Таксијем превозио мигранте из БиХ у Хрватску

У Полицијској станици Книн је завршено је криминалистичко истраживање над 51-годишњаком осумњиченим за противзаконито улажење, кретање и боравак у Републици Хрватској, другој чланици ЕУ или потписници Шенгенског споразума.

Регион 18.11.2019 | 11:01
Таксијем превозио мигранте из БиХ у Хрватску
Из Полицијске управе Шибенско-книнске саопштено је да је осумњичени 13. новембра око 21.20 сати у мјесту Радучић, по полицијским службеницима за заштиту државне границе, затечен да управља такси возилом форд фокус задарских регистарских ознака у којем су затечене четири особе без докумената.

Криминалистичким истраживањем утврђено је да је осумњичени из користољубља омогућио кретање и боравак у Републици Хрватској тројици држављана Авганистана и једном држављанину Ирака за које је утврђено да су 13. новембра незаконито прешли границу између Хрватске и Босне и Херцеговине.

Овом приликом је утврђено да је осумњичени у још два наврата, по једном у октобру и новембру, на описани начин из користољубља омогућавао кретање и боравак особама које су незаконито ушле у Хрватску.

По завршеном криминалистичком истраживању осумњичени је, уз кривичну пријаву Општинском државном тужилаштву у Шибенику, предау притвор ове Полицијске управе док су четворици странаца, због прекршаја незаконитог преласка државне границе и незаконитог боравка у Републици Хрватској, донијета Рјешења о протјеривању из Републике Хрватске са забраном уласка и боравка у времену од 1 године рачунајући од дана напуштања, саопштили су из полиције, преноси "Индеx.хр".

(Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар