Вукановић: Питам Додика, знаш ли чиме се играш?

Небојша Вукановић, посланик у Народној скупштини Републике Српске и оштри критичар власти у Републици Српској, гостовао је у Новом дану на Н1 заједно са Сњежаном Бурсаћ из СНСД-а.

Република Српска 18.11.2019 | 09:13
Вукановић: Питам Додика, знаш ли чиме се играш?
Говорећи о потезу СНСД-а и коалиционих партнера да након годину дана пошаљу у Парламент Босне и Херцеговине имена својих посланика за комисије овог дома, Вукановић каже да држава не смије бити таоц.

"Пуно је партијских структура које су организоване на криминалан начин, који ову државу и ово друштво посматрају као свој плијен", казао је Вукановић.

Како је навео, јавна предузећа су "прчије странака" и да се "не боје ни Бога ни закона".

"Правосуђе функционише само онда кад треба ону сиротињу из Бужима због сјече дрва да се пошаље у затвор. Видјели сте и у Зворнику, човјек имао казну од 50 марака и судско вијеће је то преиначило у затвор. Правосуђе у овој држави служи како би се малтретирала и кажњавала сиротиња, а не криминалци који имају милијарде или стотитине милиона. Сва јавна предузећа послују негативно и не труде се да прикрију криминал", навео је.

Како је казао, за Милорад Додика је изазивање кризе природно окружење.

"Он стално опстаје на власти захваљујући тензијама, кризама, тешким изјавама, забаченим клатном и он има своје природне савезнике, то су Драган Човић и Бакир Изетбеговић. Они једни другима стално набацују лоптице и та утакмица је постала досадна. Додик је годину дана опструисао формирање Парламента БиХ желећи да уђе што прије у Савјет министара. То је оно као у аудицији, прими ме Бакире, молим те, ево ти све све, дајем кључна министарства", навео је.

Како је навео, у овој "шаховској утакмици" позиције и опозиције из Републике Српске, партију су добили лидери СДС-а и ПДП-а Мирко Шаровић и Бранислав Бореновић.

"Само пар дана након што су на сједници НСРС износили тешке ријечи, говорили о самосталности, отцјепљењу о независности, тако крупне теме. Ја питам Додика је ли ти знаш какве су то ствари, је ли ти знаш чиме се играш, колико је то опасно? Распакујеш ствари немаш ничију подршку", навео је Вукановић.

Како је казао, четири године је провео у Представничком дому као савјетник предсједавајућег.

"Како је то Никола Шпирић био у техничком мандату, колико је СНСД имао посланика у сазиву када је Никола Шпрић до 2006. обављао дужност предсједника Представничког дома и како је био изабран гласовима Бошњака и Хрвата. Милорад Додик је са два посланика од 83 формирао Владу 1998. године", поставио је Вукановић питање у програму Н1. 

(Н1)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Робин худ

18.11.2019 08:43

Удри багру Вукане, само у главу...змија се у главу туце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијаспора

18.11.2019 09:46

Све је тацно Вукане,Додик је хрватски коријена,и њему је Циљ Србе искоријенити, засто је на Велики Петак исао код папе,бас на Велики Петак

Name

Србин

18.11.2019 16:27

Реално , мислим да Додику мозете само ...

Name

Милан

18.11.2019 19:40

Вукановићу, зна он чиме се игра, али он то ради свесно, цијело вријеме ради против срба, а за лични интерес и интерес странаца, хрвата, чак и за босњаке, то је он Додик.

ОДГОВОРИТЕ