Кошаркашице Србије декласирале Албанију са 105 поена разлике!

Женска кошаркашка репрезентација Србије на гостовању у Албанији у другом колу квалификација за Европско првенство 2021. године, славила је победу од 139:34.

Кошарка 17.11.2019 | 22:16
Кошаркашице Србије декласирале Албанију са 105 поена разлике!
Српске даме оствариле су победу у првом колу против Турске и као велики фаворити ушле у меч са Албанијом.

Домаћин овог сусрета претрпео је тежак пораз на старту квалификација изгубивши са чак 65 поена разлике од Литваније, али сада су прошле још горе, пред својим навијачима доживеле су тежак дебакл.

Било је то фантастично издање изабраница селекторке Марине Маљковић од почетка до краја.

Од самог старта ухватиле су фантастичан ритам којим су просто млеле противника, којем није помогла ни подршка са трибина.

Николина Милић и Невена Јовановић су давале тон сигурним поенима на старту сусрета, па је за тили час предност била двоцифрена да би на крају четвртине било 36:15 за Србију.

Наставиле су несмањеном жестином и на полувремену је већ било огромних 74:23, а до тог момента у стрелце су се уписале све српске кошаркашице.

Није им недостајало мотива ни у наставку меча. Тамо где су стале после 20 минута, наставиле су у трећој четвртини током које је Албанија успела да постигне свега четири поена.

Већ тад је било евидентно да ће изабранице Марине Маљковић надмашити победу Литваније над Албанијом у првом колу (108:43).

До краја, било је самп питање са колико поена ће добити и све се завршило на невероватних +105!

У тиму Србије најефикаснија је била Николина Милић са 24 поена, Јована Ногић је постигла 20, Невена Јовановић 16 поена, док је код домаћина најбоља била Енкси Ксанај са 13 поена.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар