Срце за болесну дјецу: Моја коса, твоја коса

У Сарајеву је у току хуманитарна акција ”Моја коса, твоја коса” у организацији Удружења “Срце за дјецу обољелу од рака”.

Босна и Херцеговина 17.11.2019 | 21:19
Срце за болесну дјецу: Моја коса, твоја коса
У склопу овог пројекта чланови Удружења израђују перике и дају их на бесплатно кориштење дјеци која су привремено или трајно претрпјела губитак косе.

Пројект “Моја коса, твоја коса” један је од најхуманијих пројеката у БиХ, али и шире. Велику подршку овом пројекту пружају добровољни донатори косе, који га чине још хуманијим и већим.

– Ни ми нисмо очекивали овакве резултате, да видимо такве осмијехе на лицима наше дјеце, посебно родитеља. Колико год дјеца била забринута, мени се чини да су родитељи још више. Имају већу бригу и њима овај пројекат веома много значи. До сада смо израдили 38 перика у нашој радионици. Од тога смо сакупили 3.600 дониране косе, односно донатора. Од тога сигурно 80 одсто чине дјевојчице до 12 година које су донирале косу. То је охрабрујуће и поносни смо на ту чињеницу – појаснио је директор Удружења “Срце за дјецу обољелу од рака” Фикрет Кубат. 

Како је казао, у њиховој радионици раде чак и млади који су завршили лијечење.

Иначе, амбасадор Удружења је Амра Силајџић-Џеко, која је својим примјером, односно донацијом косе, још раније подстакнула друге на донацију.

(Аваз)

Коментари / 0

Оставите коментар