"Шутнули су нас, јер су дезертери дошли на власт"

Да је здравствени систем у Републици Српској у колапсу одавно је познато, али прича ратног војног инвалида Спасоја Пејдановића из Пала доводи у питање хуманост медицинских радника.

Република Српска 17.11.2019 | 20:29
"Шутнули су нас, јер су дезертери дошли на власт"
Спасоје Пејдановић 18.октобра 1992.године као припадник Војске Републике Српске на Жичи је изгубио обје ноге.Тада је имао 41 годину. Данас је пензионер, ратни војни инвалид, оболио од дијабетеса којег, како тврди, не желе да лијече у Болници Источно Сарајево.

Спасоје се покушао лијечити и у Клиничком центру у Бањалуци, али тврди да у тој установи не примају ратне војне инвалиде из Источног Сарајева.

На крају, операцију катаракте Спасоје је обавио у болници у Добоју.

Одговор на оптужбе Спасоја Пејдановића потражили смо у болници Србија. Они су нам у саопштењу потврдили да је био смјештен код њих ради припреме за операцију катаракте те да је добио све потребне услуге.



,,Нашу болницу је напустио на лични захтјев без образложења, а током лијечења није било никаквог непримјереног третмана особља већ супротно. У болници Србија постоје јасни медицински протоколи којих се сви пацијенти морају придржавати. У овом случају пацијент је одбио да се придржава протокола везаних за терапију, прегледе, лијечење и сарадњу са докторима о чему је сачињен и полицијски записник'', наведено је у саопштењу болнице и додаје да због заштите приватности пацијента нису у могућности да изнесу више детаља.

Спасоје Пејдановић на ово одговара.

"Систем је такав, нису криви доктори. У систему нам смрди све. Шутнули су нас, јер су дезертери дошли на власт. Да могу игдје, отишао бих одмах. Ко ће ме примити сад оваквог, нико", каже Пејдановић. 

Спасоје се ипак нада да ће се ситуација у Републици Српској, за коју је дао обје ноге, промијенити. За нас који смо стварали Српску можда је касно, али морамо се борити због оних који остају иза нас, поручује Спасоје Пејдановић ратни војни инвалид из Пала.



БН ТВ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Зв

17.11.2019 19:48

Назалост тацно друзе . Дезертери узели све сто смо ми крвљу бранили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

17.11.2019 19:54

Залосна ИСТИНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

"Ха Ха"

17.11.2019 19:58

А дјеца и унуци Титиних партизана и дан данас станују у вилама и куцама Јевреја и угледних Српских трговаца. Јос власници 1/1 некретнина које данас вриједе милионе. Дједе, мој ти је савјет да одес у Сарајево или Тузлу, вјеруј ми да цес прије тамо наци људи да ти помогну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

17.11.2019 20:03

Е мој земљаце засто дате обе ноге за глупост меније на поцетку рата реко један стари цовјек мој сине херој је ко остане зив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

17.11.2019 20:43

Ето за ста и за кога си гинуо у рату и остао без ногу, ниси једини, Додикова власт писа 30 година борце, требао си отићи у Сарајево сигурно би те људски примили и помогли ти. Зали Боже за ста смо 4 г.трули

ОДГОВОРИТЕ
Name

бисер

17.11.2019 21:19

Оног Савцица треба смјенити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вупер

17.11.2019 21:58

Нису они узели марод им дао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овако

18.11.2019 02:45

Цуј ХУМАНОСТ доктора...па не мозете спојити неспојиво!

ОДГОВОРИТЕ
Name

просветитељ

18.11.2019 07:21

Овај није имао стрпљења да чека на ред за операцију па кренуо редом и гдје прије дође на ред.И ето фалу драгом Богу оперисан је успјешно,док други чекају мјесецима на операцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

11903

18.11.2019 19:23

Слуцајно сам здравствени радник око 33 године. Цовјек који је напрасно изгубио обадвије ноге има право и да је нервозан, а поготово кад види око себе ко и како ово за ста многи дадосе зивоте води и у ком правцу то све иде, нек нам је сам бог на помоци. У тексту ако сам добро процитао спомиње се и то да је сацињен полицијски записник сто опет даје посебну димензију овом слуцају. Оцито је код нас тотално поремецен систем вриједности.