Милорад Додик у тешком стању?!

Додик, који у посљедње вријеме, правдајући своје конвертитство, све чешће истиче како је НЕКАД био “наиван” па из “наивности” гријешио, сада већ сваки ДРУГИ ДАН (са тенденцијом на сваки дан) јавно демонстрира “наивност”, што је заиста постало забрињавајуће и свједочи да има пречесте опсесивно-компулсивне нападе “наивности”, болне ударе неконтролисаних ледених страхова, стално је у паници и сва та његова “политика” потпуно је шизофрена, до мјере да више ни он сам не зна када је наиван, када уплашен, када успаничен, а када све заједно - МегаМиx.

Република Српска 15.11.2019 | 19:57
Милорад Додик у тешком стању?!
11/12.11.о.г.: У “Народној” скупштини РС усвојен је бласфемични памфлет СНСД-а под насловом - “Информација о неуставној трансформацији дејтонске БиХ и утицају на положај и права РС”, писан језиком мржње с најпрљавијих улица, којима доминирају банде Додикових бескарактерних Улизица, и на тај начин показало да је на дјелу потпуно разарање друштва.

Уз Информацију, пуну непатворне мржње према опозицији, усвојено је још деветнаест Закључака који су требали послужити да БиХ не профункционише; Прецизније, не дозволити деблокаду парламента, промјеном Пословника о раду, и по цијену отвореног јавног насиља, што јесте пријетња кривичним гоњењем оних који то учине.

13.11.о.г.: ”Зато је важно и зато и овом приликом позивам опозицију на разговор да покушамо да направимо заједнички приступ. Разумијем шта је интерес Републике Српске и спреман сам да учиним да се постигне јединство", рекао је Милорад Додик у Источном Сарајеву.

15.11.о.г.: “С обзиром на то да су се СДС и ПДП оглушили о закључке Народне скупштине Републике Српске од којих се један односио и на Пословник о раду Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ и наставили да инсистирају на његовој измјени, СНСД је одлучио да их заустави тако што је предложио своје чланове у комисије Парламента БиХ да спријечи штету која је могла настати измјенама Пословника”, изјавио је Додик и додао
да СНСД “није хтио да допусти да се уруши репрезентативност и представљање српског народа, према вољи грађана исказаној на изборима, у парламентарним комисијама”.

У пет непуних дана, Додик је чак три пута “окренуо ћурак” - прво је Опозицију окарактерисао издајничком и припријетио кривичним гоњењем, уколико истрају на измјенама Пословника о раду Парламента БиХ које би омогућиле формирање шест Комисија без чланова СНСД-а; Потом је позвао Опозицију да заједно формирају власт, као да их уопште, само два дана раније, није “институционално” окарактерисао издајницима; Након тога су му требала још два дана да “схвати” како СНСД ипак треба, након годину дана опструкције, предложити своје чланове у Комисије!!!

Додик, који у последње вријеме, правдајући своје конвертитство, све чешће истиче како је НЕКАД био “наиван” па из “наивности” гријешио, сада већ сваки ДРУГИ ДАН (са тенденцијом на сваки дан) јавно демонстрира “наивност”, што је заиста постало забрињавајуће и свједочи да има пречесте опсесивно-компулсивне нападе “наивности”, болне ударе неконтролисаних ледених страхова, стално је у паници и сва та његова “политика” потпуно је шизофрена, до мјере да више ни он сам не зна када је наиван, када уплашен, када успаничен, а када све заједно - МегаМиx.

Анксиозни Додик, без дилеме, схвата сву ирационалност својих поступака и доживљава их врло неугодним, али их не може спријечити, јер нема куд.



Нико у периоду од 11.-15.11.о.г. није сам себе затукао као Додик Додика, сматрајући, ваљда, да су сви наивни сем њега и да не виде да се, осим мјера које предузимају СДС и ПДП на деблокади рада парламента, може лако десити да га и ХДЗ изигра, као и прије готово пет година.

Додиков панични скок наглавачке у Комисије долази након састанка са ХДЗ-ом у Мостару,15.11., на којем је, сасвим реално, закључио да би странка Драгана Човића могла да се прикључи деблокади Парламента БиХ.

Након таквог чина, Додик би остао потпуно сам, па је закључио да није толико “наиван” да још једном јавно не покаже колико је заиста “наиван”! Без труна одговорности за све наведене “наивности”.

“Боље наиван него Бон”, стара је бакиначка пословица.

Додик је заиста у великим проблемима, ма колико се он трудио да све изгледа другачије; То “другачије” тек је привид, јер Додик зна - ако не уђе његов СНСД у власт на нивоу БиХ, он може само да “пише кући по одијело”.

Како ствари стоје, већ оштри оловку, јер од прескупо плаћеног пројекта "Хан Лајчак" тешко да ће бити ишта.

А “кући” и у “кући” га ништа добро не чека - “Укућани”, листом, њега криве за недостатак функција и позиција “лези хљебе да те једем”.

Зоран Тегелтија се сасвим отворено пита зашто Радован Вишковић не би чекао да постане предсједавајући Савјета министара, а да он, Тегелтија, док Вишковић чека, обнаша дужност премијера РС?!

Након питања слиједи и акција лобирања!

Жељка Цвијановић се полуотворено пита (полуотворено, јер ју је Додик затворио у установу полуотвореног типа из које може изаћи само када он то каже) - зашто би она више трпила Вишковића на позицији премијера, који чак мање и од ње зна (иако је то изузетно тешко било постићи), када би Килавог Радована могао да замијени њен директни руководилац из премијерских дана - Тегелтија!

Уз то се Цвијановићева пита - зашто би и даље трпила Додикову “наивност”, када је њен дио у “руским берзанским акцијама” нулиран и када она има Уставна права, која јој је “проруски берзански спекулант” узурпирао?!

Заиста је отужно гледати Цвијановићеву како стоји као кулиса, док Додик и Човић дају изјаве!

Бројни из СНСД-а се питају - докле ће да иде/оде та Додикова “наивност”, јер је несигурност и по њих и њихове позамашне иметке све већа и већа; Како који дан, све више сејмановића јача и цијеле пројекте ушушканости, другим ријечима већ завршене и добро наплаћене отимачине, доводе у питање пријетњом отимачином.

“Наивни” Додик све дубље понире у живо блато сопствене антиполитике - Не зна он никакву “информацију више”; То је тек још једна од његових обмана и манипулација, суштине његове антиполитике.

Он је на удару, јер избјегава да испуни обећано.

СНСД није означен као структурални проблем БиХ, већ Додик; Зна то Додик, а знају то и у СНСД-у; Зато “наивни” Додик никад није био опаснији, али ни рањивији и слабији.

Његово успјешно “показивање снаге” је већ прошлост; Садашњост и будућност по њега су, политички, врло необећавајући и само наивни вјерују да је другачије.

Ауторски текст
Слободан Васковић

слободанвасковиц.блогспот.цом

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

Нисам обозаватељ

17.11.2019 19:06

Нисам Милин обозаватељ али он је тата игре и игрицу је пресао висе пута.Само свему додје крај.Све буде и продје.Тоцак среце се врти.Треба се на време повуци и цекати да се прасина слегне

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

17.11.2019 20:09

Управо тако, он је мајстор игре! Невјероватно је колико добро познаје своје људе и до ког нивоа прљавстине су спремни ици, не би ли пресли јос који ниво. Само сто се, цини се и мени, ова игрица близи свом крају...

Name

Ре

17.11.2019 20:32

Само сто су овакви спремни на све само да се не повуку и изгубе власт.. народ ако не буде имао памети сваста му се мозе десити..

Name

Марко89

17.11.2019 20:48

Ма мајстор је млаћења празне сламе. Да је мајстор било какве игре бар би било неких резултата,помака у економији,нових радних мјеста итд. Овако испада као нека стара баба свадјалица која само гледа да се свадја са свим и свацим.

Name

Ре

17.11.2019 22:22

Ма јашта...увијек био наиван...ко француска собарица.

Name

Истина

19.11.2019 15:46

Данас је дефинитивно пао на јако тешком нивоу.... БиХ у Нато за рад његових интереса... уцјењен човјек шта сте од њега очекицвали, Република српска против Србије.... свака част трактористи...

Name

ОДЛАЗИ ЦОВЈЕЦЕ

17.11.2019 19:20

ЛИк је терет нацији која са њим нема будуцности,Трновитим путем повео народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тужно

17.11.2019 20:24

Све је обесмислио. Законе погазио и томе људе научио. То је проблем. Кад видите да СНСДовци и убиство младича оправдавају онда нема шта даље да се каже. Одвратно.

Name

Робин Худ

17.11.2019 19:31

По мом суду за његово бахато и цинично,инатско понашање једним дијелом заслужни су и они који га доведоше на власт...наравно да од њега и очекују оно што су жељели, а жељели су да национална свијест буде спутана,доведена у "разумне" оквире! Да се друштво и привреда да онима који ће је рабити докле мисле да могу! А он је сконтала њихову накану и са гомилом болида за собом недолично пљачка и гули што може више....докле ће? Па док се неко не побуни и затражи да то стане и да то неко казни! Има ли таквих у овом народу и кад ће бити???? Многи се не слажу са њим ,њима,али несмију јер страдају они и њихови најближи који раде у институцијама које контролишу....од школства,правде,здравства и свог јавног сектора....."јер ко зна шта ће нови донијети"???? Па је боље за њега ,њих и даље гласат......типичан примјер Павић и његови папци!!!!!...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељка ц

17.11.2019 19:31

Све нас упропасти Доле диктатор!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

17.11.2019 19:34

Бурле одавно не зна ста прица. У току дана три пута промијени плоцу. Али, бице прасица и јагњади, нема он ста да брине са оваквим народом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

17.11.2019 19:43

Мозе ли који прасиц да се прије испеце многи су гладни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле воли диско

17.11.2019 19:57

У праву си,дај Миле аконтацију!

Name

Ре

17.11.2019 20:38

Ваља трпит' до избора.

Name

Дијаспорац

17.11.2019 20:02

Хајде људи у Њемацку додјите. Продје зивот са овим будалама на Балкану...

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДП до гроба

17.11.2019 20:18

Не могу да схватим какав је то ментални склоп људи који гласају за овог цовјека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

17.11.2019 20:21

Писао сам доста раније, нас србе уназад кроз историју то можемо видети управо кошта тај култ личности, брате два мандата и бугија са политичке сцене, а овако наје. А цијели народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ник

17.11.2019 20:55

Недај бозе да неко други додје умјесто Додика.Ко би растурио РС боље од Додика.Висе је Додик урадио за БиХ него Алија и син у њега.НА примјер додје господин Саровиц цовјек паметан има своје ја и остаде РС заувијек А Додик је урадио да РС немогу да је смисле они за кји су се борили.Омрзнуо је РС борцима итд.НАма Босњацима саврсено одговара Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

товљеник

17.11.2019 20:56

Све це баја пред изборе да купи за два три пецена ребарца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дг

18.11.2019 15:39

Кад би бог дао да нестане неђе у ваздуху до избора

Name

Мргуд

18.11.2019 19:37

ХАХАХАХАХА господин Додик Милорад је НИКАД ЈАЧИ !!!!! Знациииии, на изборима 2020. ЛОПАТОМ узима овај политицки ОТПАД који себе назива опозицијом. Драско, Јелена и Вукан су једина права опозиција у Српској, а са таквом опозицијом нема зиме за Додика и њ сателите :Д

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није само он у паници...

19.11.2019 07:33

Ако сте пазљиво гледали посебну сједницу скупстине РСмогли сте примијетити колико је био нервозан предсједник Скупстине, приликом отварања рада Скупстине(неразговјетно изговара ријеци-замуцкује), а такодје и сте могли видјети и предсједника клуба одборника СНСД-а Игора зуница како је под папир са кога цита пдбацио козни фасцикл да се не примјети тресење руку. Знају оба наведена да раде несто засто исами нису (па прорадила савјест,али су од ње интереси јаци).

ОДГОВОРИТЕ
Name

нека се само идаље друзи са цовицем

19.11.2019 15:28

Али це га костати на крају та луда агонија и заједницки наступ са цовицем а све против босњака.Схвата додик да неиде висе ни сила ни диктатура па није нико луд да би све њему препустио сад моли опозицију да га спасава а сви по њему издајници срба,додик само лицно себе стити док мозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сова

19.11.2019 16:09

Наркоман

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доми

02.12.2019 11:32

Додик је највеца заблуда српскиг народа!Камо среце да се никад није ни родио!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

14.12.2019 12:12

Лик је само у другом срањ., пардон стању.

ОДГОВОРИТЕ