Неда Арнерић је снимила преко 100 филмова а никад није завршила глуму!

Глумица Неда Арнерић одиграла је низ запажених улога на филму, серији и позоришту. У свет глуме ушла је врло рано, а многи ће се изненадити када сазнају да није завршила Факултет драмских уметности.

Забава 17.11.2019 | 11:00
Неда Арнерић је снимила преко 100 филмова а никад није завршила глуму!
Неда је са 16 година уписала Академију за позориште, филм, радио и телевизију у класи професора Миленка Маричића. Међутим, није завршила Академију јер је закон бранио да студенти прве и друге године снимају филмове и представе, а Неди су стизале бројне понуде које није могла да одбије.

Њени родитељи су инсистирали да буде факултетски образована јер су се плашили да неће имати од чега да живи када популарност прође. Зато је глумица загрејала столицу и 1980. године је дипломирала историју уметности на Филозофском факултету у Београду.

Неда се од малих ногу интересовала за разне видове уметности. Балет је учила код Данице Шетине која је била наставница и Локици Стефановић. Са 10 година је почела да похађа часове глуме у групи покојног глумца и редитеља, Бате Миладиновића.



Била је члан Дечје драмске групе Радио Београда и са 13 година је снимила свој први филм под називом “Сан” и постала је прва дечја филмска звезда у Југославији. Филм говори о девојкама и младићима који су маштали о лепшој будућности, али Други светски рат је уништио њихове снове. Њен таленат је први увидео редитељ Пуриша Ђорђевић са ким је наставила да сарађује.

Неда Арнерић у својој дугој каријери има више од 110 филмских и телевизијских улога и 40 позоришних представа.

Извор: Курир.рс/Пулс онлине/  Фото: Драгана Удовичић

Коментари / 0

Оставите коментар