У НСРС одлука о распуштању СО у Теслићу и Рудом

Посланици Народне скупштине Републике Српске (НСРС) разматраће 26. новембра на редовној сједници приједлоге одлука о распуштању скупштина општина Рудо и Теслић.

Република Српска 16.11.2019 | 14:43
У НСРС одлука о распуштању СО у Теслићу и Рудом
Уколико се усвоје ове одлуке, парламенти у Теслићу и Рудом бит ће распуштени из разлога што након проведеног поступка опозива нису опозвани локални начелници Милан Миличевић и Рато Рајак.

Ако дође до распуштања тих локалних скупштина, о томе ће бити обавијештена Централна изборна комисија БиХ, а Влада ће именовати привремене органе општина Теслић и Рудо, који ће обављати послове скупштине до њеног конституисања.

Скупштина општине Теслић је на сједници 31. јануара ове године, усвојила одлуку о покретању поступка о опозиву начелника, али одлуку нису подржали грађани на референдуму.

Ни начелник Рудог није опозван, иако је Скупштина опћине на сједници 19. новембра 2018. године, на иницијативу групе одборника, усвојила одлуку о покретању поступка његовог опозива.

Закон о локалној самоуправи у РС прописао је да Народна скупштина може, на приједлог Владе, да распусти скупштину ако након проведеног поступка опозива градоначелник, односно начелник општине не буде опозван.

(Фена)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

куку нама са нама

16.11.2019 13:48

Ови то неце дозволити и испаде да се народ не пита..цему онда трците на изборе...Кроз овај примјер видите да те васе сједељке и прице о одлуци Народне скупстине за странце не вазе,као ни за вас глас народа...према томе,уживајте и лапрдајте у празно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниста

16.11.2019 13:49

Да су опозив тразили опозиционари, па овако просли, одлука о распустању скупстине би била припремљема истога дана када је донесена одлука о референдуму. И након објаве резултата референдума, одмах и изврсено распустање скупстина. Овако, од распустања скупстина неце бити НИСТА.

ОДГОВОРИТЕ