Алармантно стање у Венецији-Пале и прве жртве

Централни Трг Светог Марка у Венецији поплављен је и затворен за туристе, а под водом је 70 одсто површине града. Јако невреме паралисало Лигурију. Страдале још две особе. Хаос и у Хрватској.

Свијет 15.11.2019 | 22:03
Алармантно стање у Венецији-Пале и прве жртве
Ниво воде у Венецији досегао је почетком послеподнева 1,60 метара, три дана након што је град погођен рекордним поплавама због којих је италијанска влада прогласила ванредно стање, а градоначелник Венеције Луиђи Бруњаро наредио је затварање Трга светог Марка "како би заштитио грађане Венеције од санитарног ризика".

"Још један дан узбуне за Венецију. Југо наставља да дува. Позивам све да се припреме на ниво воде", написао је градоначелник Луиђи Бруњаро на свом налогу на Тwиттеру. 

Бруњаро је окривио климатске промјене за плављење града, историјске базилике, тргова и зграда старих више векова. Око 70 одсто града је под водом, преноси Ројтерс.



У Венецији су пронађене још две мртве особе. Њихова тела пронађена су у једној кући, а сумња се на тровање угљенмоноксидом. Ради се о мајци у седамдесетим годинама и њеном сину.

Агенција Анса јавила је да син није живео у Венецији али се дошао да се побрине за мајку за време поплава. Из Метеоролошког завода Венеције саопштено је да ће се током викенда ниво воде спустити на 110, 120 центиметара.

У нормалним околностима ниво мора је 80, 90 центиметара, што је генерално пуно, али под контролом, преноси "Спутњик". 

(мондо.рс)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Реално

16.11.2019 09:23

Ово ме ни мало не чуди. Наплатити два деца обичне воде и два деца пива 24 евра и гулити туристе а добру се надати, није могуће.

ОДГОВОРИТЕ