Група "Правда за Давида" испред тужилаштва у БЛ

Поводом 600 дана тражења истине о трагичној смрти младића Давида Драгичевића, чланови групе "Правда за Давида" окупили су се данас испред Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци, тражећи хапшење убица и њихово процесуирање.

Република Српска 15.11.2019 | 18:21
Група "Правда за Давида" испред тужилаштва у БЛ
Представници групе сматрају да је тужилаштво најодговорније за нерешавање тог случаја и траже откривање пуне истине о убиству Давида Драгичевића и процесуирање одговорних.

Члан групе Озрен Пердув рекао је да се данас навршило 600 дана од "срамне прес конференције полиције и првог окупљана на Тргу Крајине".

"Прво питање је било ко је убио Давида. И данас је исто питање, али уз то и питање ко има право да заташкава убиство нашег суграђанина", казао је Пердув.

Он је навео да се очекује да случај буде пренет на Тужилаштво БиХ.

Чланови групе "Правда за Давида" навели су да су се окупили пред тужилаштвом због изјаве српског члана Председништва БиХ Милорада Додика да ће тражити "избацивање тужилаца из њихових канцеларија".

Додик се данас није појавио пред тужилаштвом.

Давид Драгичевић нестао је у ноћи 18. марта прошле године, а његово тело пронађено је шест дана касније на ушћу Црквене у реку Врбас код тврђаве Кастел у Бањалуци.

На конференцији за новинаре 26. марта 2018. тадашњи начелник Управе МУП РС за организовани криминал Дарко Илић изнео је полицијску верзију страдања младића, наводећи да се у ноћи нестанка Давид Драгичевић потукао са групом младића у граду, потом у једној пекари појео бурек, онда опљачкао кућу породице Рађен у насељу Лауш и на крају несрећним случајем завршио у речици Црквена.

Родитељи младића од почетка тврде да је убиство Давида Драгичевића организовано и да су у њему учествовали и поједини припадници МУП РС.

Окружно тужилаштво Бањалука отворило је 26. јуна 2018. истрагу против Н.Н. лица за убиство Давида Драгичевића, али до сада нико није ухапшен нити оптужен.