Чола на почетку каријере напустио музику да би разводио каблове!?

Највећа балканска звезда Здравко Чолић гостовао је у емисији код Оливере Ковачевић, где је и открио мање познате детаље из свог живота.

Забава 15.11.2019 | 15:00
Чола на почетку каријере напустио музику да би разводио каблове!?
Оно што је изненадило и саму уредницу забавног програма РТС, јесте да је Чола направио паузу у музици и бавио се бизнисом који нема везе с његовом професијом.

- Био сам мали привредник. У том моменту, после првог албума „Ти си ми у крви“, била је једна пауза која се створила, јер у животу дође до неког засићења. Људи промене професију, раде свашта. На наговор неког мог ортака из Загреба, одем тамо и направимо неки ПТТ програм за пошту - почео је Чола, а Оливера је изненађено рекла:

- Сећате се двојника телефона? Када сам чула да се Здравко Чолић бавио телефонским двојницима, то ми је било заиста изненађење - рекла је она.

Чола је потом решио да детаљно објасни од чега се састојао његов посао. 

- То је био заиста један опширан програм у који смо се ми укључили с другим кооперантима. Ту су биле и неке кабловске главе које се каче на стубове. Сада је то другачије, друга врста технологије. Онда је то било - они двојници који разводе људе по кућама, кабловске кутије које разводе станаре. То смо ми радили. Био је то одличан посао. Али ми смо увек каснили једну ноту за другима. Просто, музика ми је говорила: „Ниси ти за то, врати се овамо“ - рекао је он кроз смех.



Ипак, Чола додаје да је могао лепо да заради током те четири године бављења привредом.

- Али добро, не кажем да није било, од четири године, било је чак и добрих прихода. Направили смо касније и у Сплиту, у два села, производни програм. Пред рат је све то пукло. Ја сам се пре тог несрећног рата вратио у Сарајево. Нисам хтео тиме више да се бавим. А за то је делом заслужан и Горан Бреговић. С њим сам одмах кренуо да радим на албуму - рекао је певач.

Осим тога, Здравко је причао и анегдоте са својих почетака, а посебно му је драг Опатијски фестивал 1973, који га је послао на Евровизију.

- Мени су тада цимери били Бодо Ковачевић и Даворин Поповић. Они изађу увече у град, а ја сам тада већ био у полуфиналу и приказали су ме као потенцијалног победника. Због тога нисам ишао да пијем или у рибље ресторане, а у Опатији је било прелепо, море, шетња. Откако сам постао фаворит, лежао сам у кревету покривен до грла и нисам могао да спавам. Пијем чајеве, ћутим, тишина. И дође Бодо једном и пита ме: „Чоловићу, је л’ спаваш?“ А ја кажем: „Не спавам.“ Нисам могао да заспим од треме (смех) - рекао је он и добио аплауз.



И победа на том фестивалу, када је извео песму „Гори ватра“, била је занимљива.

- Сви извођачи у кухињи стоје напето, питају ко је победник. Долази директор Опатијског фестивала Вања Лисак и сви певачи чекају да чују, а он узме шибицу и запали је и сви кажу: „Гори ватра.“ Том песмом сам представљао Евровизију, али та песма није за тај фестивал. Песма Евровизије није више што је некад била. Некада је имала одличне песме, сада је то више циркус.

Извор: Ало.рс Фото:Ало/Рајко Ристић

Коментари / 0

Оставите коментар