Опет договорили да ће се и даље договарати

И данас без конкретног помака када је ријеч о деблокади државног парламента. Одржане су сједнице колегија оба дома Парламента као и састанак делегација ХДЗ-а и СДА. Сутра се преговори настављају и то у Мостару када ће се за истим столом наћи Милорад Додик и Драган Човић.

Босна и Херцеговина 14.11.2019 | 20:58
Опет договорили да ће се и даље договарати
Лидер СНСД-а понавља - од АНП-а нема ништа, ми нисмо кретени. Након дуго времена, те неколико мјесеци застоја, на Тргу БиХ жива атмосфера. А био је то дан у којем су најприје за истим столом сјеле делегације СДА и ХДЗ-а: тема једна - измјене Изборног закона БиХ.

И договорено чини се само једно, односно да ће се и даље договарати. Уз то, сами себи дали су нови рок за рјешење кризе. "Вјерујем да ћемо направити један прецизан план, како да ове двије странке, ја се надам до краја идуће седмице, можемо понудити нека рјешења", казао је Драган Човић, ХДЗ БиХ.

На којима већ раде , те ће их ускоро и предложити. 

"Цијенимо да има шансе за постизање договора. Када направимо оквир онда ћемо укључити и коалиционе партнере, односно СББ и ДФ", додао је Бакир Изетбеговић, СДА.

А до тада покушавају наћи и рјешење за деблокаду државног парламента.

Тако је су одржли и заједнички колегиј оба дома Парламентарне скупштине БиХ, а по њезином исходу слична порука - и даље се договарамо; атмосфера је добра, идемо корак по корак.

"Охрабрени смо да су све тачке дневног реда формално завршене. Једна од тачака је да ћемо бити домаћини Сената Парламентарне скупштине Европе. Корак по корак сустижемо нешто што стоји већ 13 мјесеци испред нас", истакао је Човић.

Да се након тих истих 13 мјесеци нешто покрене, поручили су прије неколико дана и СДС и ПДП те упутили инцијативу којом траже измјене Пословника. Но, када ће се та иницијатива разматрати, још није познато.

"У зависности од тога што иницијатори буду хтјели. Да ли ће тражити редовну или хитну сједницу и у складу с тим процедурам ћемо организовати сједицу, понављам у складу са Пословником, о раду Парламентарне скупштине БиХ", казао је Денис Звиздић, СДА.

До тада, разговори се настављају и то већ сутра у Мостару, овај пут за столом Човић-Додик. Предсједник СНСД-а данас понавља - од АНП-а нема ништа.

"Ми нисмо глупи да кажемо: Хајде ви то назовите како хоћете, нека се не зове АНП, а онда то пошаљете у Брисел и они то сматрају као АНП. Зар стварно мисле да смо толики кретени? Наравно да нисмо", поручио је Милорад Додик (СНСД).

А то исто једни другима за преговарачим столом можда ће си рећи већ идуће седмице, када се очекују разговори на релацији СДА-ХДЗ-СНСД.

(Н1)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

куку нама са нама

14.11.2019 20:08

јеси сигуран милопрде...све је до једном,па и то твоје кофрчење

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

15.11.2019 08:41

И тако 10+ година они живе боље него да су у Швајцарској, а народ све сиромашнији, држава у q..цу.

Name

БејХа Напред!

14.11.2019 20:27

Како су наси "лидери" досли тако су и отисли!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вај, бе

14.11.2019 20:46

Најбољи наслов икад. Браво БН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

14.11.2019 21:09

Добро запазење хтедох то написати, али и додати. Некад у бивсој дрзави се то звало игре без граница. Ко не зна нека прогугла.

Name

Ста Су

15.11.2019 09:41

јели и јесу ли поздерано платили...муктадзије и клосари политицких идеја.

Name

репл

15.11.2019 09:42

Ал, кад ће се договорити?

Name

тртмрт

15.11.2019 06:21

Погледајте дешавања у Јужној Америци народ у БХ је бескичмењак

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо

15.11.2019 11:37

Какав безобразлук!!

ОДГОВОРИТЕ