Позивају Додика сутра на окупљање

Сутра ће бити тачно 600 дана активне борбе породице Драгичевић и чланова Групе ''Правда за Давида''. Због тога ће се сутра грађани и чланови Групе окупити испред Окружног јавног тужилаштва – институције коју сматрају најодговорнијом што још није окткривено ко су убице Давида Драгичевића.  

Република Српска 14.11.2019 | 20:46
Позивају Додика сутра на окупљање
Озрен Пердув каже да су упутили писмени позив члану Предсједништва БИХ Милораду Додику да им се сутра придружи.

''Ми смо се прије 600 дана окупили са једним питањем, ко је убио Давида? Сад то проширујемо са питањем зашто се од случај убиства Давида Драгичевића прави случај од његових родитеља и свих нас. Ми очекујемо да људи из тужилаштва који су на овом предмету буду процесуирани и да се тражи њихова одговорност. Сутра је прилика да господин Додик испуни своје обећање'' -  каже члан Групе ''Правда за Давида''  Озрен Пердув.

Крајем децембра прошле године Милорад Додик је јавно упозорио све тужиоце да им се спремна чистака, уколико не буду радили свој посао у случају Драгичевић.

''Уколико не буде тужилачке одлуке ја ћу позвати грађане пред Тужилаштво да их избацимо из њихових канцеларија'' – изјавио је крајем децембра прошле године члан Предсједништва БИХ Милорад Додик.

Година је прошла, тужилачка одлука није донесена и сви су у својим фотељама. Прије неколико дана новинари су подсјетили Милорада Додика на његово обећање старо годину о деложацији тужилаца, а он је дао нову понуду групи ''Правда за Давида''.

''Ја бих то радо урадио, то је добра идеја. Ако ови из групе ''Правда за Давида'' хоће, спреман сам да то урадим'' – рекао је Додик прије неколико дана.

Један дан је био довољан да члан Предсједништва БИХ поново промјени мишљење. Не сјећа се да је дао било какву понуду групи ''Правда за Давида''.

''То је процес. Никаква понуда није дата, осим ако они мисле да то треба да се тако уради, нека се уради, ја подржавам.'' – каже Додик.

Упркос недавном састанку Ифета Ферагета, адвоката породице Драгичевић, са Желимиром Лепиром, главним тужиоцем Окружног тужилаштва Бањалука, на којем је договорено да случај убиства Давида Драгичевића треба да преузме Тужилаштво БиХ, то се још није десило. 

У међувремену појавио се и документ којим су Вјештаци Завода за судску медицину др Милан Срдић и Далибор Недић, специјалисти судске медицине обавијестили сва тужилаштва и судове у РС, као и Министарство правде РС, Адвокатску комору РС и Завод за судску медицину, у којем су запослени, да више не пристају потписивати налазе и мишљења заједно са Жељком Караном, због дубоког неповјерења и сумњи у његову објективност до нивоа малициозности и манипулативности. А то је најбоље доказао, према мишљењу струке и јавности, у случају убиства Давида Драгичевића.