Павић: ДНС добио начелника општине

Предсједник ДНС Марко Павић уручио је данас у Бањалуци чланску књижицу начелнику општине Босански Петровац Дејану Прошићу који је приступио ДНС.

Република Српска 14.11.2019 | 13:52
Павић: ДНС добио начелника општине
Павић је на конференцији за новинаре рекао да му је посебно драго што је Прошић приступио ДНС, истичући да је то политичка опција посредством које може реализовати пројекте и планове које је креирао као начелник општине Босански Петровац.

– Задовољство ми је што је Прошић увидио да се посредством ДНС може развијати општина Босански Петровац, да Срби повратници у Федерацију БиХ могу боље и достојанственије живјети и да заједно са нама може учинити да буде боље свим људима добре воље – истакао је Павић.

Према његовим ријечима, ДНС нарочито подржава активности које је Прошић предузимао да би спријечио да мигранти буду смјештени на подручју општине Босански Петровац.

– Он се дивовски борио да мигранти не буду смјештени на подручју општине Босански Петровац јер би тиме били угрожени не само српски повратници, него и сви остали. Натоварити бреме миграната у вријеме када је мало становника у тој општини и када тешко живе за ту општину би било заиста врло тешко. Његова борба да то спријечи и да омогући људима миран живот је била изузетна и дао је велики допринос да се то не деси у Босанском Петровцу – каже Павић.

Он истиче да је приступање Прошића важно у вријеме када је ДНС био под великим притиском оних који су настојали да га растуре.

– Ми сваки дан показујемо да смо јачи и да људи цијене политику ДНС и подршку 100.000 бирача на прошлим изборима. Наш одговор невјерним томама је да нама људи долазе, а то су људи који су формирани и знају промислити шта је будућност БиХ, локалних заједница, повратника и свих других – рекао је Павић.

Прошић је изјавио да је ДНС странка демократског центра што је и његово лично опредјељење, те да постоји много разлога због којих је убијеђен да ће имати добру и плодоносну сарадњу.

– Као независни кандидат сам на пријевременим изборима изабран за начелника општине Босански Петровац. Послије тога смо покренули низ активности с циљем јачања развоја наше локалне заједнице. Дошли смо до степена када су нам потребни подршка и партнери. У ДНС видимо савезника са којим можемо наставити јачање локалне заједнице и подржати становништво које тешко живи на територији ФБиХ – истакао је Прошић.

Он сматра да српске повратнике у ФБиХ треба боље организовати и наводи да Павић и ДНС за то имају разумијевање, јасне циљеве и правце дјеловања.

– Имамо конкретне пројекте које смо договорили и које ћемо реализовати. И до сада смо имали коректну сарадњу са ДНС и видимо да су то принципијелни људи који гарантују бољу будућност – рекао је Прошић.



(БН/Срна) 

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

ТРТ МИЛОЈКО

14.11.2019 13:25

Папак

ОДГОВОРИТЕ
Name

Папак

14.11.2019 13:40

Јесмо трули ко народ, мало, мало па неког купе

Name

Мирко

14.11.2019 14:00

Он је до данас био ванстранацки Нацелник Опстине и ај ми обијасни по цему је он то папак???

Name

саша

15.11.2019 12:14

Па јер види да нема подршку,мора негдје. За њега је гласала асда сад више није у добрим односима с њима, па мпора негдје ици. А папак јер је био у днс па изашао и опет се враћа

Name

wест

14.11.2019 13:39

Толико смо јаки и развијамо се да је брука,јад сви одлазе све пропада али ми смо јаки и просперативни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

14.11.2019 13:43

Јака личност из јаке општине. Жалосно је чим се Павић хвали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

14.11.2019 13:52

изгубио Приједор, добио Петровац. Тразио премијерску функцију, добио ДЕМОС, обуставио сарадњу са СНСД па сви као један гласали у НСРС за приједлоге СНСД-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нови

14.11.2019 14:27

Па сто не оде одмах у Снсд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛАН

15.11.2019 12:11

Па причају да је жарко желио у СНСД али га нису хтјели, логичну цијелу кампању је водио против њих

Name

Селектор

14.11.2019 15:07

Шта је господо, шта вам није јасно, па ЗИМСКИ ПРЕЛАЗНИ РОК је почео - морамо се појачати за предсојећу сезону...

ОДГОВОРИТЕ
Name

И ЈА САМ ПЕТРОВЦАНИН

15.11.2019 12:08

БОЖЕ ДРАГИ, ЧУЈ УШАО У ДНС, ПА ТАЈ ЈЕ ВЕЋ НЕКОЛИКО СТРАНАКА ПРОМИЈЕНИО, И НЕКАД ЈЕ БИО ЧЛАН ДНС ПА ИЗАШАО.САД ЋЕ ИЗБОРИ НЕМА ВИШЕ ПОДРШКУ А-СДА ПА ВАЉДА МОРА НЕГДЈЕ.ТАЧНО МИ САД ЖАО ШТО НА ИЗБОРИМА НИСАМ ГЛАСАО ЗА ЈЕДНУ ОД ОНИХ ЖЕНА КАНДИДАТА БАР СЕ ОДМА ЗНАЛО КОЈА СУ СТРАНКА,А НЕ ОВАКО ОВИ ПРЕЛЕТАЧИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Осјеченица

16.11.2019 14:38

Колико је то у новцу. У готовини. Овакви дилови не иду преко банака, преко банковних рачуна. У кеси, коверти, коферче још не треба, уз аудио и видео снимке. Једноставније је ипак до начелника/градоначелника стићи пијацом, бувљаком и куповином, него политички, изборима.

ОДГОВОРИТЕ