Одржан састанак лидера ХДЗ и СДА

Драган Човић, предсједник Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) и лидер Странке демократске акције (СДА) Бакир Изетбеговић обратили су се данас јавности након састанка у Сарајеву, а како је истакао први човјек СДА, ''крајње је вријеме да се постигне споразум и компромис''.

Босна и Херцеговина 14.11.2019 | 11:45
Одржан састанак лидера ХДЗ и СДА
Он је рекао да је данас постављен ''нови рок''.

''ХДЗ и СДА су данас себи задали нови рок од двије седмице да покушамо направити неки оквир за имплементације пресуда суда. Цијенимо да има шансе да се постигне договор. Када направимо један оријентациони оквир тада ћемо укључити коалиционе партнере СББ и ДФ. Ако успијемо с њима постићи договор, а мислим да има шансе, онда би све ишло у процедуру. Ми смо заинтересовани за имплементације пресуда и за смањење могућности блокада. Имали смо и посебан састанак с господином Новалићем и госпођом Милићевић. Договорили смо се да финализирамо приједлоге за укидање неких министарстава и формирање нових'', испричао је Изетбеговић.

На питање да ли ће ускоро бити формирана власт на државном нивоу, казао је да је крајње вријеме за постизање договора.

''Имаћемо неке састанке. Цијеним да је крајње вријеме да се постигне споразум и компромис. Као што рекох, потребан је и трећи. Мислим да и ту има неких кретања'', открио је он и закључио:

''Немојте мислити да ћемо нешто ријешити за десет дана нешто што не можемо ријешити за десет година''.

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Драган Човић сазвао је, подсјећамо, за данас 8. сједницу Колегија Дома народа ПСБиХ.

Предвиђено је разматрање Иницијативе Колегија Представничког дома за сазивање сједнице Заједничког колегија оба дома Парламентарне скупштине БиХ.

(Н1)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

УЗАЛУД!!!

14.11.2019 11:45

Узалудно је све, док ЦВИЈАНОВИЦКА не прочита ЗАКЉУЦКЕ ПИК-а!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

14.11.2019 11:49

приједлоге за укидање неких министарстава и формирање нових'', испричао је Изетбеговић.....Ако стари нису фукционисали дајемо сву наду у нове са истим људима.До сада би ХОМОСАПИЕН дошао на ријешење.Браво и напред у нове отаџбинско лоповске подухвате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бисер

14.11.2019 13:46

под хитно направити миинистарство унутарњих и вањских хапања

ОДГОВОРИТЕ