"Чујем безброј техничких детаља, али не суштину"

Француска и Европа хоће доминанту улогу у рјешавању питања Косова и Метохије, а видјели смо да то на известан начин жели и САД, али оно што још нисам видео то је суштина, изјавио је вечерас предсједник Србије Александар Вучић.

Србија 13.11.2019 | 21:01
"Чујем безброј техничких детаља, али не суштину"
“Када све питам, чујем безброј техничких дељата од свих, али о суштини мало”, примијетио је Вучић у изјави за РТС.

Упитан да ли је на изнендном састанку са француским предсједником Емануелом Макроном, јуче, чуо нешто квалитативно ново, рекао је да се не могу о таквим стварима чути много шта новог.

"Све што радите, мучите се и борите се да тактички за милиметар померате. Као у америчком фудбалу, јарду по јарду да померате унапред. Не можете са једног на други крај терена, осим изузетним потезом, много упорности и тактике је потребно да бисмо се мало померили, посебно по тешким питањима као што је КиМ”, рекао је Вучић.

Пренио је да је и на састанку, пред Макроном, рекао Тачију да Приштина није испунила ни њене обавезе од раније, што је Тачи, каже, негирао.

“Ја сам му рекао – ‘Тачи, не говориш истину, нисте испунили своје обавезе. И Макрону сам рекао – ‘ видиш да му то говорим у лице и да ми није проблем да му то кажем’… И сад вам кажем да ће тешко испунити било шта у будућности”, рекао је Вучић.

На Макронове ријечи да ће се то видјети, одговорио је, каже:

“Људи, у реду је, само да ми будемо неко ко ће да испуњава уговорене ствари, а да они не испуњавају, то није могуће”.

Вучић је захвалио Макрону на његовом ангажману и труду, те истакао да је први разговор који су имали, послије вечере за лидере, у понедјељак, био веома дуг и значајан, говорио је о нашим билатералним односима и поштовању према Србији.

“За то, капа доле”, рекао је Вучић.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар