Шаровићев позив СНСД-у да раде у интересу Српске

„Имаћемо истих број српских мјеста у Парламенту БиХ а и СНСД-у ће бити понуђено да раде у интересу Републике Српске“ – казао је Мирко Шаровић коментаришући иницијативу за одблокирање рада Парламента БиХ.

Република Српска 13.11.2019 | 16:47
Шаровићев позив СНСД-у да раде у интересу Српске
„Ниједно мјесто неће бити ускраћено ниједном ентитету нити ниједном народу. Једна трећина ће увијек бити за представнике српског народа и из Републике Српске. Ми мијењамо само посланичке процедуре јер су ове сад искориштене за својеврсну блокаду Парламента и ми желимо то да одблокирамо.“ – казао је предсједник СДС.

Шаровић је казао да иницијатива није покренута због СДС или ПДП већ ће све странке бити понуђене да попуне мјеста у комисијама, према снази коју имају, они који су најјачи имаће највећи број позиција у комисијама, нагласивши да њему нико не треба да прича шта је у интересу Републике Српске или шта је патрииотски.

„Циљ је да се промовише рад и да се обезбједе пријеко потребна средства овој земљи а да се престане са овом врстом манипулације којом они већ неколико дана увјере јавност да су у праву. Измјеном пословника губе се основне полуге за злоупотребе и за блокаду једног важног законодавног тијела ради ускостраначких интереса“ – нагласио је Шаровић.

Предсједник СДС је истакао да је потребно одблокирати рад Парламента јер су важни пројекти и обезбјеђена новчана средства на чекању.

„Наш циљ је да Представнички дом ради и да одболикрамо преко двије милијарде КМ средстава, од чега 50% за инфраструктуру, остатак за заштиту од поплава, за енергетску ефикасност... Од укупног износа средстава 50% припада Републици Српској“ – казао је Шаровић.

„Ево видите, јуче на сједници смо излгласали нових 100 милиона подршке, намјењених прије свега за заштиту од поплава и регулацију отпадних вода а највећи дио иде у Републику Српску. То је прави интерес грађана, све остало је класична манипулација“, додао је Шаровић.

Он нагашава да је важно да Парламент ради и буде комплетан.

„То је једини циљ наше иницијативе. Парламент мора да ради у кризним временима и нико ма колико велики и јак био, не може то да блокира ради својих интереса. – закључио је Шаровић.



БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Скептик

13.11.2019 15:48

Е јесу се сви сјатили око колача када се дијели...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будућност

13.11.2019 16:28

Ово је прави позив на јединство, кроз рад за Рс, а не кроз Додикове шупље закључке које ће већ сутра сви заборавити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соко

13.11.2019 16:36

Саровица цјеним због његове упорности да промјени несто у овој проклетој дрзави,србин сам и волим републику српску,и доста сам дао за њу,много висе од оних који се бусају у прса, ал србин треба бити и сада и помоци свом народу да остане овдје, а саровиц то ради и сада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

13.11.2019 19:06

нисам србин али мислим да гос саровиц говори паметно и патриотски за цијелу бих

Name

Јбг

13.11.2019 18:36

Ви одблокирате милионе, додикови хоштаплери их потроше, и вук сит и овце на броју. За кога Ви радите.

ОДГОВОРИТЕ