У Берлину отворена шпијунска школа!

Центар за обуку обавештајне службе(шпијунска школа) отворен је пре пар дана у Берлину, близу места где је Берлински зид раније делио град на два дела.

Занимљивости 13.11.2019 | 18:00
У Берлину отворена шпијунска школа!
Немачке обавештајне агенције отвориле су пре пар дана заједничку шпијунску школу у срцу Берлина, граду који је током хладног рата називан "престоницом шпијуна" и који је још кључна тачка шпијунаже.

Шпијунска школа налази се у новом седишту стране обавештајне агенције БНД, од милијарду евра (1,1 милијарде долара), које је отворено почетком ове године и пружа простор за 4.000 запослених.

Шефови страних и домац́их шпијунских агенција званично су отворили Центар за обуку обавештајних служби близу места где је Берлински зид једном пресецао град на два дела.

Тако су испунили захтеве немачких законодаваца да смање трошкове спајањем њихових дугогодишњих одвојених средстава за обуку.

Званичници наводе да новотворена шпијунска школа нуди лекције из прикривеног посматрања, права, испитивања и информатике. Међу практичним вештинама које ц́е студенти научити су како одбити сајбер нападе и осујетити терористе.

Нови центар за обуку садржи радионице и хемијске лабораторије.

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар