Новак Ђоковић поражен у Лондону

Новак Ђоковић је поражен у другом колу завршног Мастерса. Српски тенисер ће се тако за пласман у полуфинале борити против Роџера Федерера, а побједник овог дуела иде даље. Сигурно је да ће Новак жалити за шансом у тај брејку одлучујућег сета када је повео 3:0 и допустио ривал да се врати након тога.  

Тенис 13.11.2019 | 07:32
Новак Ђоковић поражен у Лондону
Доминик Тим је дошао до четврте побједе над српским тенисером у међусобним дуелима и пласирао се у полуфинале. Аустријанац је славио у сјајном мечу са 2:1 (6:7, 6:3, 7:6) након бројних падова и осцилација у игри.

Сјајан први сет су одиграли Ђоковић и Тим. Српски тенисер је искористио бројне неизнуђене грешке ривала да направи брејк у четвртом гему и поведе 3:1, али је Аустријанац успио одмах да направи рибрејк и то без изгубљеног поена. Драма се наставила и у наредном гему, гдје је Тим спасио три брејк лопте. У тим тренуцима бекхенд га је одлично служио и стварао је проблем Новаку.

Ипак, агресивна игра је донијела и проблем за младог тенисера који је направио велики број грешака. У тај-брејку је Аустријанац направио и дуплу сервис грешку на 4:2, а затим и послао лошу дијагоналу. Ђоковић је то знао да искористи и освојио је први сет са 7:5. У овом периоду Тим је направио чак 17 неизнуђених грешака, а на другој страни однос винера је био 18:13.

На старту другог дијела Тим је одмах направио брејк. Аустријанац је смањио број неизнуђених грешака, контролисао је ритам и у потпуности био у мечу. Повео је 3:0, “пуцао” је од самопоуздања, па затим није дозволио српском тенисеру ниједну прилику за брејк и добио је други сет са 6:3. 

Ђоковић је имао великих проблема на сервису у другом и трећем сету и дјеловао је уморно, а његов ривал је на старту трећег дијела игре успио да направи брејк. Ипак, Аустријанац је имао велики пад у игри средином сета. Новак је успио да искористи тај пад и да освоји гем на сервис ривала, а затим и да буде сигуран на свој и пређе у вођство 4:3.

Тим се затим вратио и подигао је ниво игре, неутралисао је Новаков ритерн па је успио да дође до 6:5 и имао сервис за пласман у полуфинале. Међутим, српски тенисер се није предавао и успио је да одузме сервис ривалу и да избори тај-брејк.

У њему је Ђоковић кренуо силовито. Направио је два мини брејка и повео 3:0. Међутим, Аустријанац се вратио, сјајан сервис и бекхенд донијели су преокрет и успио је да дође до двије сет лопте 6:4. Прву није искористио али другу јесте за пласман у полуфинале.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар