Продавали дрогу прикривеним инспекторима

Кристијан Мајсторовић осуђен је у Окружном суду у Добоју на три године затвора зато што се бавио недозвољеним прометом опојних дрога.

Република Српска 12.11.2019 | 20:39
Продавали дрогу прикривеним инспекторима
Мајсторовић је ухапшен са својим сарадницима, Анђелком Миличевићем и Миланом Митровићем у полицијској акцији „Театар“ због сумње да су дрогу продали прикривеним инспекторима.

Њима су лисице на руке стављене у јуну ове године, када је од њих одузето око 3,3 килограма сканка, 1,1 килограм спида, 100 грама кокаина и два килограма експлозива, те новац у разним валутама.

Према пресуди, он је заједно са Миличевићем и Митровићем од марта до 18 јуна ове године, набављао и продавао дрогу спид.

– У том периоду Митровић је ступио у контакт са прикривеним истражиоцем, са којим се састао 16. марта у једном мотелу на магистралном путу Добој -Сарајево, и понудио му на продају спид и кокаин – појашњено је у пресуди.

За почетак је Митровић прикривеном истражиоцу понудио 100 грама спида по цијени од осам марака по граму, а касније да му донесе пола килограма, као и кокаин изузетне чистоће.

– Када му је истражилац рекао да је заинтересован, договорили су се да му за почетак прода 100 грама за 800 марака. Договорено је да дрогу преузме „човјек“ од прикривеног истражиоца, такође прикривени инспектор, након чега је Митровић позвао добављача Миличевића, са којим га је спојио Мајсторовић – пише у пресуди.

Затим је Миличевић предао Митровићу 112,5 грама спида, а коју  је упаковао у пет пакетића и продао прикривеном иснпектору  2. априла ове године, на једној бензинској пумпи.

– Послије неколико дана поново се састао са инспектором, те му је тада понудио 500 грама спида по цијени од осам марака по граму. Рекао му је да прво мора контактирати свог добављача Миличевића. Наредни дан је договорена продаја пола килограма спида по цијени од 4.000 марака – прецизирано је у пресуди. 

На том састанку је договорено да дрогу преузме друга особа, односно други прикривени инспектор.

– Када је прикривени истражилац платио осумњиченом Митровићу, он  је 2.500 марака у угоститељском објекту предао оптуженом  Миличевићу, а 1.500 КМ задржао је за себе – додаје се у пресуди.

Након тога Мајсторовић и Миличевић су 18. јуна се одвезли у мјесто Каракај код Зврника, гдје су од непознатих особа преузели 12 пакета марихуане, односно 3,23 килограма.

-По доласку пред стан једног од опужених контолисала их је и ухапсила полиција која им је по наредби надлежног суда одузела дрогу, а даље приликом претреса оптуженог Миличевића пронађено је и одузето још 263,2 грама спида, 90,27 грама кокаина, те новац који потиче из кривичних дјела – пише у пресуди.

У претресу стана оптуженог Мајсторовића је 18. јуна ове године пронађено и одузето 2,7 грама спида и 2,5 грама марихуане, а претресом код Митровића истог дана одузето је око два грама спида.

-Оптужени Мајсторовић је неовлаштено ради продаје куповао, држао и продавао супстанце које су проглашене за опојне дроге, а дјело је извршено од стране више лица, чиме је починио кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога – наводи се у пресуди.

Притвор

Након изрицања пресуде, Кристијану Мајсторовићу је укинут притвор и пуштен је на слободу до правоснажности пресуди.

У изречену казну урачунато му је вријеме проведено у притвору од 18. јуна до  07. новембра ове године.

(Српскаинфо)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

куку нама са нама

12.11.2019 21:09

Кад поменусте прикривене инспекторе...ста бијаше са оним попом бомбасем...кади ли и даље народ...јал муницијом,јал тамјаном..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срамота

13.11.2019 09:19

Три године, срамота, двохе људи из Прњавор за десет-двадесет грама марихуане добили укупно 6-7 година само једну куповину не продају урадили односно за то су ухваћени и оптужени, који су то аршини. Па тај дебил је требао добити дедт година да га прође жеља док изађе.