Олуја на Јадрану носи све пред собом (ВИДЕО)

Олујно невријеме захватило је данас подручје Далмације. Јак југо пухао је чак 142 километра на сат, изазвао поплаве и бројне проблеме мјештанима.

Регион 12.11.2019 | 16:16
Олуја на Јадрану носи све пред собом (ВИДЕО)
Плаже су под водом која је дошла и до објеката, а вјетар је носио кровове и рушио стабла.

Сплитски ватрогасци немају паузе због великог броја интервенција. Како пише Слободна Далмација, падају стабла, изврћу се контејнери, а попустила је и фасада на згради здравствене школе.

На сву срећу нико није повријеђен, а једно дрво се обрушило на паркиране аутомобиле.



У Ријеци је поплављена тржница, а у Задру је због повећања ниво мора у прекиду линија Задар-Премуда-Силба-Олиб, јавља ХРТ.

У прекиду су и линије које повезују отоке Зларин, Првић, Каприје и Жирје. У Шибенику је поплављена рива, а море се прељева на цесту.

Оштећења су пријављена и у Дубровнику. Стабла се руше по цестама у и около града. Овдје су измјерени удари вјетра од 143 километра на сат.



Све службе у Дубровнику су у приправности и апеловали су на грађане да обрате пажњу јер се очекују поплаве и материјалне штете. МУП је издао савјет грађанима Далмације да данас не путују.

Како пише Далмација Данас, ово је најјачи југо ове године и на граници је орканског просјека.

Нажалост, вријеме се неће побољшати. Очекује се наставак обилних падавина и грмљавина те јак вјетар. За већи дио Далмације издат је црвени метеоаларм.

(Клиx)

Коментари / 0

Оставите коментар