Макрон се руковао са праунуком Живојина Мишића

Централна савезничка прослава Дана примирја у Првом светском рату одржана је данас по традицији код Тријумфалне капије у Паризу.

Србија 12.11.2019 | 13:42
Макрон се руковао са праунуком Живојина Мишића
Међу заставницима, уз многобројне француске тробојке, биле су присутне и заставе неколико земаља савезника, међу којима и више застава Србије. Једну од њих носио је и праунук војводе Живојина Мишића Ђорђе Стојанац, с којим се поздравио и разговарао француски председник Емануел Макрон. Српски заставници су касније, сви заједно, позвани у Јелисејску палату на свечани ручак.

Ђорђе Стојанац важи за изузетно скромног човека, који не воли у друштву да истиче да је потомак једног од највећих Срба.

- Моја баба Олга је ћерка војводе Мишића, а мој отац Светозар је био официр краљеве војске. Кад је рат почео пребачен је у Ваљево. Након што су нас црвени "ослободили" отац је стрељан, а моју мајку Веру су прогласили женом, а мене и сестру децом државног непријатеља - испричао је својевремено потомак славног војсковође.

Додао је да никада није сазнао где му је очев гроб.

(Курир)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дзоо

12.11.2019 13:44

Знаци Вуциц и његови су непријатељи. Ако контате примирје се склапа са непријатељима зато ниси био просле године у првом реду сватасли ти!

ОДГОВОРИТЕ