Црнадак: Посебна сједница је фијаско за СНСД

Потпредсједник Партије демократског прогреса (ПДП) Игор Црнадак рекао је да је посебна сједница у организацији СНСД-а доживјела фијаско и вратила се као бумеранг онима који су је осмислили.

Република Српска 12.11.2019 | 08:06
Црнадак: Посебна сједница је фијаско за СНСД
Он сматра да је током расправе свака тема била поражавајућа за СНСД с посебним нагласком на питања у вези са преносом надлежности.

– Коначно се јасно видјело да је СНСД једина странка из Републике Српске која је учествовала у свим преносима надлежности. С друге стране, ниједна надлежност није пренесена у посљедње четири и по године, а позиције Републике Српске никада нису биле тако чврсте и стабилне у Сарајеву као са ПДП и СДС у претходном мандате – рекао је Црнадак за Клиx.

Потпредсједник опозиционог ПДП је мишљења како је тежак ударац за СНСД била и расправа о НАТО. 

– Сви су јасно чули да је СНСД важне одлуке око НАТО донио након бомбардовања и након што је Србија већ прогласила неутралност и те одлуке данас држе читаву земљу блокираном. Поред тога, нико из СНСД није одговорио зашто је Додик дао сагласност на говор амбасадора Алкалаја у Њујорку прошле седмице, у којем се каже да је “БиХ на путу интеграција у еуроатлантске структуре”, тако да је остала дилема шта је данас став СНСД о Алијанси – изјавио је Црнадак.

Он је за крај поручио како је седма посебна сједница НСРС била непотребно губљење времена и енергије.

– Слушали смо предугачке монологе господина Додика и госпође Цвијановић, који ће се заборавити за пет дана и неће донијети ништа корисно – додао је Црнадак.

(Српскаинфо)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Борац врс

12.11.2019 07:28

КОД ДОДЕ ЈАГЊИЦИ, ПРАСИЦИ СА СВЕ САТОРОМ И МУЗИКОМ А КОД ВАС СИБИЦАРА САМО ПУСТА ОБЕЦАЊА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ако

12.11.2019 08:55

Е сад ово је љубомора и немоц. Како фијаско а људи потврдили јединство коалиције, донијели закљуцке скоро са 2/3 вецином бас оне које су хтјели и усвојили инфо. да је опозиција велики стетник по интересе РС својом додворницком политиком. То је усвојили највисе народно представниство и то мора да се постује. Ви своја трабуњања нисте могли уоблицити ни у један усвојени закљуцак па прица у празно и фијаско остаје вас

Name

РЕ Ако

12.11.2019 11:58

Е мој увлакачу... Да се само ЈЕДАН од закључака реализује било би одлично. Овако замлаћују народ док краду. Ах, да... Јеси изашао на референдум о независности РС? Ниси, нити ћеш то дочекати колико год то барон Минхаузен из Бакинаца обећавао. И док такви као ти чекају, чекају и чекају сан који им вожд обећава, из РС одлази свако ко има шансу. За пар година бићеш најгласнији лајавац против ових које сада подржаваш али узалуд... Биће касно!

Name

Дзоо

12.11.2019 07:41

Ста би кад се цизмица и Додо пробудисе. Они су стварно будале па оце да нас сатару на овом подруцју ко смо ми да крсимо Деyтон?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.11.2019 08:02

МД и ЗЦ курблају а никако да упале . У медјувремену дуг у здравству РС је прешао износ од милијарду КМ, чак је и упитно одржавање система примарне здравствене заштите. Подстицаји у пољопривреди су 10 до 15 посто мањи него у ФБиХ. Акумулирани губитак Жељезница РС је 78 милиона КМ, с краткорочним обавезама од 230 милиона КМ. Банкарски систем је, због пропасти Банке Српске и Бобар банке у колапсу. Због финансијске нестабилности више од 15 водећих фирми је своје сједиште премјестило из РС у ФБиХ. То су теме за посебну сједницу Народне скупштине, а не покушај да се бавимо стваримо на које реално не можемо утицат...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарwилл

12.11.2019 08:53

Који је дио БиХ бољи види се само из једног примјера. Територијални однос Федерације и РС је у односу 51:49, али је зато однос код расподјела новца од пореза код Управе за индиректно опорезивање је 60:30. Дупло више пореза прикупи Федерација, однос 2x јој је боља привреда. Да не причам о просјечној и минималној пензији овдје и у Федерацији, те о осталим показатељима који показују ко је бољи.

Name

Романија

12.11.2019 08:39

Дивим се овом министру вањских послова. Е, туго моја.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

12.11.2019 09:22

Влада је фијаско....Министри и њихови помоћници, замјеници, службеници....необразовани, а прије свега необразовани шљам који се дохватио власти па тлачи народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маxимално

12.11.2019 10:03

Информација се мозе доњети на сваком цоску, у свакој соби,ауту,ходнику,wц.у....за то није потребна скупстина. ИНФОРМАЦИЈА је бзвз...кога то интересује????

ОДГОВОРИТЕ
Name

??

12.11.2019 10:37

До кад це медународна заједница трпити Додика?Опозиција је та која се бори да народ БиХ боље зиви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

??

12.11.2019 10:37

До кад це медународна заједница трпити Додика?Опозиција је та која се бори да народ БиХ боље зиви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА???

12.11.2019 15:11

ОВЕ ДОДИКОВЕ ПЛАТФОРМЕ, ОПИТОВАЊЕ НАРОДА И ПРАВЉЕЊЕМ МИСЛИ БУДАЛАМА ОДГОВАРА МЗ И ДА ГА НЕ ПОДРЖАВАЈУ БИО БИ СКИНУТ СА СВИХ ФУНКЦИЈА И ОДУЗЕТО ПОКРАДЕНО. НЕ ТРЕБА НАМ ЈУТРОС ОСМИШЉЕНА ФОНДАЦИЈА ТЕБЕ И ТВОЈЕ ДЈЕЦЕ НОВА ПЉАЧКА. СРАМОТО СЛОМИ СЕ БРИНУЋИ ЗА ХРВАТИМА И ПОТКОПАВАЊЕМ СРБИЈЕ. ЈЕ ЛИ ТЕ СРАМОТА КРИМИНАЛА У СРЕБРЕНИЦИ ШТО ГРУИЧИЋ НАПРАВИ.ПРВО БИ ДАО ОБЕ РУКЕ НЕГО ПОМИСЛИО ДА ЈЕ ГРУИЧИЋ ТО ШТО ЈЕСТЕ,А МОЖДА ЈЕ ИЗ ЦЕНТРАЛЕ ИМАО НАРЕЂЕЊЕ. ВУЧИЋУ ФИНАСИРАЈ ФОНДАЦИЈУ ДОДИК.