Претукла дјевојку са потешкоћама у развоју

Четрдесетчетворогодишња жена из Сплита оптужена је за физичко злостављање 17-годишњакиње са сниженим когнитивним способностима о којој се бринула, јавља "Слободна Далмација".

Регион 11.11.2019 | 20:22
Претукла дјевојку са потешкоћама у развоју
Она је, према оптужници, своју штићеницу тукла, бацила на под, чупала јој косу и на крају је убола кухињским ножем у бедро.

Како стоји у оптужници, све се догодило у подстанарском стану у Макарској у фебруару ове године у 18:30. Након свађе с малољетницом, иако је знала за њену доб и снижене менталне способности, насрнула је на њу физички с намјером да је повриједи.

Прво ју је ухватила за косу и толико је грубо одгурнула да је 17-годишњакиња пала и ударила главом од под. Док је малољетница лежала на поду, 44-годишњакиња ју је ударила више пута шаком у лице, стоји у оптужници. Затим је узела кухињски нож и убола 17-годишњакињу у бедро, преноси "Слободна Далмација".

Дјевојка је успјела да се спаси бијегом из стана.

Општинско државно тужилаштво у Сплиту подигло је оптужницу. Осим условне казне затвора у трајању од 10 мјесеци, траже и да оптужена плати 4.400 куна трошкова поступка.

(Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар