Овај документ не треба да иде у архиву НСРС

Никада нисам видио овакав документ - острашћен, ружан, прљав и усмјерен против политичких неистомишљеника. Он не заслужује да иде у архиву НСРС, поручио је данас у Бањалуци предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

Република Српска 11.11.2019 | 13:50
Овај документ не треба да иде у архиву НСРС
Обраћајући се посланицима НСРС, пред којима се на дневном реду налази само једна тачка „Информација о неуставној трансформацији дејтонске структуре БиХ и утицају на положај и права Републике Српске“, Бореновић је истакао како би било добро да се ова информација да грађанима да је детаљно прочитају.

Цитирајући само неке од констатација које се наводе у Информацији, Бореновић истиче да је, између осталог, СДС етикетирана као злочиначка организација.

- Да су се опозиционе странке послушно препустиле диктату СДА, да своје активности имају под заставом СДА, да су СДС и ПДП сазрели по Бакировом укусу, да је пробосанска политика коју СДС води у Сарајеву... и низ других ужасавајућих квалификација, и ви нас позивате на јединство, а нисте нас ни позвали да учествујемо у припреми ове информације и ове сједнице. За нас крајње неискрено и крајње лицемјерно - рекао је Бореновић.

Имамо право, наставио је лидер ПДП-а, да не вјерујемо у вашу искрену намјеру, јер смо то видјели много пута у овом истом парламенту, преносе Вијести.ба.

- Људи који су писали ову информацију су људи мрачне визије и чуди ме да сте ви, предсједниче парламента, дозволили да овакав акт с оваквим квалификацијама уопште дође у највиши законодавни дом РС, с непровјереним трачевима, цитатима некаквих небитних ликова, неког Хакије, неког Адмира, извчлачење са разноразних медија разних непровјерених глупости, без било какве јасне чињенице - додао је Бореновић.

Подсјетивши да је са 18 година био прва генерација Војске РС-а 1992., нагласио је да стога неће никада дозволити да га се етикетира као издајника и неког ко ради против интереса властитог народа.

- Неколико значајних ствари сте изоставили у овом документу који је врло селективан. Први дио много пута понављан, а ових других 15-20 страница су скандалозне, срамотне, ружне али и тужне. Чуди ме да, кад сте већ споменули Декларацију СДА, зашто онда у документ нисте унијели и програм ХДЗ-а, њихову крешевску и остале декаларације ХНС-а, за које сте и ви гласали, а у којима се јасно тражи промјена Дејтона - поручио је Бореновић.



(БН/Вијести)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Тб

11.11.2019 13:38

Свака част Бореновић. Гласно и јасно сте рекли све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Круг

11.11.2019 13:38

Бозе сацувај како спретно додјосе до паузе. Све смисљено и провидно. Људи гледајте и размислите. Хоце ли послије дозволити опозицији да уопсте несто казу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

б

11.11.2019 14:12

све прорацунато, паузе, одузимање рјеци права диктатура

Name

цицко

11.11.2019 13:59

Браво Бореновићу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

11.11.2019 14:33

Бореновићу, свака част, стално им понављај како си са 18 година отишао у рат, то их боли, немогу ти ништа, а и Станивуковиц да помиње покојног стрица његовог имењака који је погинуо у рату, који им је доказ за издају, они ( секта) велики дио њих су издајници и дезертери.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

11.11.2019 14:51

Конацно треба издајнике и непријатеље Српског народ назвати правим именом који носи у себи предзнак Савез Независних Социјал Демократа и њихове сателите Днс и остале папке.Све јасно само народ да отвори једно око и и све би се видјело.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

11.11.2019 16:48

Бореновицу, свака Ти злата вриједи. Браво!

ОДГОВОРИТЕ