Никола Јокић шутирао за победу Данвера

Никола Јокић је кошем на 2,4 секунде до краја првог продужетка погодио шут за победу Денвера над Минесотом!

Кошарка 11.11.2019 | 08:37
Никола Јокић шутирао за победу Данвера
Српски репрезентативац је преузео одговорност при резултату 98:98 и погодио тешку дугу двојку преко Карл-Ентонија Таунса, у стилу Дирка Новицког.

У последњем нападу Тимбервулвси нису успели да пронађу отворен шут, па су Нагетси победили резултатом 100:98.

Јокић није имао ноћ за памћење, погодио је само девет од чак 23 покушаја за кош из игре, а промашио је и два од три слободна бацања.

На крају је за 36 минута проведених на паркету уписао 20 поена, 7 скокова и 6 асистенција, уз 4 личне грешке и -2 у категорији примљених и датих поена Нагетса са њим на паркету.

Нагетси су пропустили прилику да меч заврше у регуларном делу, средином последње деонице су имали и предност од 16 поена (90:74), али до краја нису успели да убаце ни поен, па су Тимбервулвси анулирали разлику и обезбедили продужетак.

Шансу да спречи додатних пет минута је имао Џамал Мареј, али је промашио шут у последњим секундама четвртог квартала.

Егал се наставио и у продужетку, Тимбервулвси су одлучили да бране напад Нагетса, започет на 26 секунди до краја, с намером да обезбеде себи финални покушај, без обзира на исход акције противника.

А о томе је поново одлучивао Јокић.

После дуела са Сиксерсима и једним од највећих конкурената на центарској позицији Џоелом Ембидом, момак из Сомбора је успео да у директном дуелу победи и Таунса, шутем у последњим секундама утакмице.

Статистика каже да је Мареј био други кошгетер Нагетса, али на његових 15 поена, 5 скокова и 2 асистенције треба додати и 7 изгубљених лопти.

Током утакмице се мучио и Пол Милсап, али је ипак стигао до дабл-дабл учинка (14 поена, 10 скокова), што је у своју биографију уписао и Вил Бартон, са 13 поена и 12 скокова, али и 5 асистенција.

На другој страни је Ендру Вигинс убацио 25 поена, Таунс је уз идентичан поентерски учинак додао и 16 скокова, а из другог плана су се активирали Џош Окоги (17 поена, 8 скокова, 4 асистенције) и Џерет Калвер са 10 постигнутих поена.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар